Astazi se implinesc 97 de ani de la incheierea Revolutiei Bolsevice, cunoscuta si sub numele de Revolutia din Octombrie, din Rusia. Cu aceasta ocazie Rusia serbeaza “Ziua consensului si a reconcilierii”, incepand din 1996, in urma unui decret semnate de presedintele din vremea respectivam, Boris Elţîn. Aceasta revolutie a dus la curmarea monarhiei din Rusia si inceperea domniei comuniste. Revolutia din Octombrie a fost organizata de bolsevici sub conducerea lui Vladimir Ilici Lenin si e considerata prima revolutie comunista din secolul al XX-lea, revolutie bazata pe ideile lui Karl Marx. Cele mai importante activitati revolutionare au fost cele de sub controlul Comitetului Militar Revolutionar al Sovietului din Petrograd. Revolutia rusa ar fi trebuit, dupa ideile lui Lenin, sa se imprastie de-a lungul si de-a latul lumii. Lenin si Troţki spuneau ca idealul socialismului in Rusia nu va fi realizat fara succesul unei revolutii germane. Totusi, Stalin a respins mai tarziu aceasta teza, afirmand ca socialismul este posibil si numai intr-o singura tara, chiar una subdezvoltata precum Rusia. Revolutia bolsevica din 1917 a fost o miscare politica si sociala in Rusia, care a dus ulterior la constituirea Uniunii Sovietice.
In 1480 este mentionat pentru prima oara termenul de „sulger” in Tara Romaneasca, denumire ce era data dregatorului din Tara Romaneasca si Moldova in secolul al XV-lea, care avea ca sarcina aprovizionarea curtii domnesti cu carne, lumanari si alte provizii.
In 1801 Alessandro Volta prezinta prima baterie electrica
In 1847 Partidul Republican din SUA este reprezentat de imaginea unui elefant, publicata initial in revista „Harper’s Weekly”
In 1877 trupele romane, comandate de colonelul George Slaniceanu, ocupa orașul-cetate Rahova
In 1996 NASA lanseaza sonda spatiala Mars Global Surveyor
In 1996 in Lagos, Nigeria, se prabuseste un avion Boeing 727, ocazie cu care mor toti cei 143 de pasageri aflati la bord.
In 2001 reincepe cursa regulata Concorde intre Paris / Londra si New York, dupa accidentul produs in anul 2000.
In 1867 se naste Marie Curie, chimist, fizician, laureata a Premiului Nobel pentru fizica in 1903 si chimie in 1911; in 1879, Leon Trotsky – revoluționar rus; in 1903, Konrad Lorenz – zoolog austriac, laureat al Premiului Nobel pentru fiziologie si medicina in 1973; in 1913, Albert Camus – scriitor francez, laureat al Premiului Nobel pentru literatura in 1957; in 1940, Dorina Lazăr – actrita romana de teatru si film; in 1967, David Guetta – House-DJ si producator francez, iar in 1970, Marc Rosset – jucator elvetian de tenis.
In 1877 moare Constantin Ene, maior roman, Erou al Razboiului de Independenta cazut in luptele de la Rahova; in 1983, Ion Jalea – sculptor roman, membru al Academiei Romane, iar in 2011, Joe Frazier – campion mondial american de box la categoria grea.