In 1843 Mihail Kogalniceanu rosteste memorabilul „Cuvant de deschidere al celui dintai curs de istorie nationala” la Academia Mihaileana din Iasi, in care defineste istoria si rolul ei in cristalizarea constiintei nationale.
In 1859 iese de sub tipar „Originea Speciilor”, controversata lucrare a naturalistului englez Charles Robert Darwin.
In 1874 este inventata sarma ghimpata, de catre americanul Joseph Farwell Glidden.
In 1879 Italia recunoaste independenta Romaniei, stabilindu-se, astfel, primele relatii diplomatice dintre cele doua state.
In 1919 se formeaza „Blocul Parlamentar Democratic” prin coalizarea Partidului National Roman, Partidului Taranesc, Partidului Nationalist–Democrat, Partidului Taranesc din Basarabia si a altor grupari mici.
In 1927 Vintilă I. C. Bratianu devine sef al PNL dupa moartea lui Ionel I. C. Bratianu.
In 1963 este ucis Lee Harvey Oswald, asasinul presedintelui Kennedy, de catre Jack Ruby, proprietarul unui club de noapte.
In 1970 , Ioan Gheorghe Maurer, presedintele Consiliului de ministri, efectueaza o vizita oficiala in Marea Britanie fiind primit de regina Elisabeta a II-a si avand convorbiri si cu primul ministru al regatului, Harold Wilson.
In 1989 Nicolae Ceausescu este reales, cu unanimitate de voturi, in functia de secretar general al PCR, in pofida evenimentelor ce se desfasurau in tarile vecine. Iar in Cehoslovacia are loc Revolutia de Catifea, moment in care Secretarul General al Partidului Comunist Cehoslovac, Miloš Jakeš, demisioneaza.
In 2005 are loc in Manchester, Marea Britanie, finala concursului european „eEurope Awards”, organizat de Institutul European pentru Administratie Publica, la care Romania participa cu proiectul „www.e-licitatie.ro„.
In 1806 se naste William Webb Ellis, cleric anglican, acreditat drept inventatorul rugbiului; in 1826, Carlo Collodi – scriitor italian, creatorul lui Pinocchio; in 1864, Henri de Toulouse-Lautrec – pictor francez; in 1912, Victor Iliu – regizor si actor roman de film; in 1915, Ion Diaconescu – pictor roman; in 1925, Simon van der Meer – fizician olandez; in 1941, Emil Hossu – actor roman de teatru si film; in 1954, Emir Kusturica – regizor de film jugoslav; in 1957, Doru Mares – poet roman, iar in 1975, Marius Rizea – actor roman de teatru si film.
In 1920 moare Alexandru Macedonski, poet roman; in 1927, Ion I. C. Brătianu – om politic, presedinte al Partidului National Liberal, ministru cu mai multe portofolii si prim-ministru liberal, de numele caruia se leaga razboiul pentru intregirea nationala, Unirea de la 1918 si Constitutia Romaniei din 1923, iar in 1991, Freddie Mercury, liderul grupului de muzica rock Queen.