50% din alimentatia zilnica ar trebui sa fie cruda

images-160% din sistemul imunitar se afla in interiorul aparatului digestiv. Din acest motiv, alimentele pe care le consumati au rol decisiv in sustinerea sau deterioarea imunitatii.

Pe lista comportamentelor alimentare daunatoare stau extremele: alimentatia suta la suta vegetariana sau, din contra, integral carnivora.

Doctor Monica Schifirnet: „In mucoasa intestinala exista un sistem de aparare prin tot felul de celule care permit ca noi sa nu fim expusi sau sa facem boli legate de tot ce ingeram”.
Bacteriile care constituie microflora intestinala produc imunoglobuline. Mai exact contribuie la mentinerea unui aparat digestiv perfect. Pe de alta parte, tubul digestiv, dar si sistemul imunitar nu pot functiona fara vitaminele B, C si D, luate din hrana.

Organismul nostru ne cere din toate, atat de origine animala cat si vegetala pentru a pastra un echilibru.
60% din sistemul imunitar se afla in interiorul aparatului digestiv. Relatia dintre ele poate fi compromisa prin doua comportamente alimentare diametral opuse. Sa luam exmplul hranei exclusiv vegetariene.

Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie oncologica: „Fibrele vegetale sunt degradate de catre bacterii, in urma degradarii rezulta acizi grasi cu lant surt care sunt cunoscuti cancerigeni, in urma degradarii rezulta alcooli cu potential toxic pentru celule din mucoasa intestinala, locul unde e generat cancerul”.

In colon, exista doua tipuri de bacterii – de fermentatie si de putrefactie. Cele de fermentatie participa la degradarea fibrelor vegetale. Cele de putrefactie – la descompunera produselor animale.

O alta modalitate prin care va dezechilibrati este alimentia bazata preponderent pe carne. Carnea, in meniurile zilnice, inseamna un stil de viata care nu va respecta genele. Mai exact conditia de omnivor. Iata ce face excesul: aceasta genereaza niste substante chimice de tipul amoniacului care, in contact prelungit cu mucoasa intestinului, actioneaza ca un agent cancerigen.

Cel mai la indemana toxic care actioneaza pe tubul digestiv este alimentatia, de fapt supra-alimentatia proteica.
Toate functiile organismului va cer ca, din tot ce consumati zilnic, 50% sa fie in stare cruda. Aceasta cantitate asigura nevoia de enzime provenite din hrana. Particulele vii participa la fiecare reactie normala din organismul uman.

Sursa: www.foodstory.ro

 

Adauga un comentariu

*