Cu o crema tartinabila de ciocolata si cateva oua poti obtine cel mai bun desert pe care l-ai incercat vreodata. Iti dam cea mai simpla reteta de brownie pe care sa o testezi.
Prajiturile nu trebuie sa fie complicate, cu retete lungi si numerosi pasi de urmat. Pentru reteta de brownie pe care o avem nu ai nevoie de creion si hartie pentru ca nu ai nevoie decat de 2 ingrediente.
Nici noi n-am crezut initial ca se poate sa obtii o prajitura fara faina si fara zahar, fara praf de copt sau unt. Reteta initiala a fost descoperita pe site-ul The Kitchn, apoi dupa mai multe reprize de cautari pe internet am mai gasit retete asemanatoare si la alti bloggeri straini: Tasty Kitchen si Kirbie Cravings au aceleasi idei.
Un brownie facut doar din crema tartinabila de ciocolata (din cele pe care le gasesti la magazin) si oua batute este un desert rapid, fara gluten, perfect de pregatit pentru multe portii. Singurul secret de tinut minte este sa bati bine ouale, pana cand aproape ca isi tripleaza volumul. Asta va da volum prajiturii, ii va pastra interiorul umed si crusta crocanta la suprafata.
Brownie cu 2 ingrediente: 4 oua si 240g crema de ciocolata tartinabila.
Incinge cuptorul la 180C. Pregateste o tava de copt (20x20cm), unge-o si tapeteaza-o cu hartie de copt.
Bate ouale spuma, timp de 8-10 minute, pana cand isi tripleaza volumul. Cu cat au mai mult volum cu atat prajitura va avea o textura mai frumoasa.
Incalzeste putin ciocolata tartinabila in cuptorul cu microunde, timp de 1 minut, amestecand la fiecare 15 secunde. Incorporeaza ouale batute in ciocolata tartinabila, folosind mixerul la viteza mica. Amesteca de cateva ori in aluatul format cu o spatula de silicon.
Toarna in tava pregatita si coace timp de 25-30 minute. Brownie este gata cand incepe sa se desprinda usor de peretii tavii, iar o scobitoare infipta in mijlocul tavii va iesi curata.
Lasa brownie sa se raceasca de tot inainte sa o scoti din tava. Daca este inca fierbinte, se va rupe in bucati atunci cand incerci sa o tai.
Prajitura perfect racita se poate pastra intr-un recipient inchis etans pana la o saptamana.
Sursa: www.foodstory.ro