In 1275 astronomii chinezi observa si constientizeaza o eclipsa totala de soare in China. In 1923 este creata Liga Apararii National-Crestine (LANC), organizatie extremist condusa de profesorul universitar Alexandru C. Cuza, din care ulterior se va fi desprins Garda de Fier – o organizatie paramilitara terorista de orientare nationalist-fascista, creata dupa modelul organizatiilor naziste SA si SS, cu un caracter mistic-religios, violent anticomunist, antisemit si antimasonic.
In 1945 sase avioane americane gresesc tinta cu 480 km si in loc sa bombardeze orasul german Freiburg, lovesc orasul Zürich, pilotii fiind trimisi in fata unei curti martiale din Anglia; elvetienii, declarati neutri, reclamau ca avioanele Aliatilor le invadeaza frecvent spatiul aerian, avioane pe care elvetienii le doborau cu avioanele lor de lupta Bf 109 construite de germani, insa erau suspectati de englezi si americani, ca ii simpatizau pe germani. In 1963 sase persoane sunt condamnate la moarte pentru conspiratie de asasinat asupra presedintelui Charles de Gaulle, intr-un process desfasurat la Paris.
In 1966 intr-un interviu publicat in “The Evening Standard”, John Lennon – component al trupei The Beatles – afirma “Acum suntem mai populari decat Iisus” fraza ce a creat controverse in SUA.
In 1975 Charlie Chaplin este innobilat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.
In 1977 se produce cel mai grav cutremur din România, avand o magnitudine de 7.2 grade pe scara Richter si cu epicentrul in zona Vrancea la 100 km adancime, soldat cu peste 1.500 de victime in intreaga tara, peste 11.000 de raniti si 35.000 de locuinte prabusite. Iar pe pe scena teatrului “Lucia Sturdza Bulandra” avea loc premiera dramei istorice “Raceala”, de Marin Sorescu.
In 1678 se naste Antonio Vivaldi, compozitor italian; in 1882, Nicolae Titulescu – jurist, diplomat si om politic român; in 1898, Georges Dumézil – filolog francez; in 1951, Chris Rea – cantaret englez, iar in 1987, Alexandru Tudose – fotbalist român.
In 1852 moare Nicolai Vasilievici Gogol, scriitor rus; in 1971, Constantin Cândea – profesor universitar doctor inginer in chimie, rectorul Universitatii “Politehnica” Timisoara; in 1977, in devastatorul cutremur: Toma Caragiu – actor român de teatru si film, A. E. Baconski – poet, prozator, eseist român, Mihai Gafita – critic si istoric literar român, Alexandru Bocanet – regizor român de televiziune, Doina Badea – interpreta româna de muzica usoara si multe alte personalitati ale românilor; in 1999, Vlad Musatescu – scriitor si traducator român, iar in 2007, Serban Georgescu – compozitor român.