Deserturi simple din doar doua ingrediente

Nu ai suficient timp sa stai in bucatarie, insa vrei sa gatesti ceva delicios pentru cei dragi? Ei bine, ii poti impresiona foarte usor cu retetele de mai jos. Iti trebuie putine ingrediente, iar rezultatele sunt nemaipomenite.

Clatite rapide cu 2 ingrediente
Doua ingrediente sunt suficiente pentru a obtine niste clatite delicioase pentru micul dejun sau desert. Savureaza-le cu unt de arahide sau cu dulceata preferata.

Ingrediente: 1 banana mica2 albusuri1 ou.
Metoda de preparare

Zdrobeste banana si paseaza-o, apoi adauga oul si albusurile. Amesteca bine pana cand se omogenizeaza.

Incinge bine o tigaie la foc mediu si toarna pe rand cate o clatita din aluat. Intoarce clatita dupa 25 de secunde sau atunci cand incepe sa se rumeneasca.

Ingredientele sunt suficiente pentru 3-4 clatite mici.

Inghetata din banane si unt de arahide
Daca ai banane cu coji patate pe acasa, nu te grabi sa le arunci. Sunt un ingredient de nadejde pentru deserturi. Dupa ce am descoperit inghetata dintr-un singur ingredient (pe baza de banane), ne-am gandit sa incercam o alta reteta, de aceasta data cu inca un ingredient-surpriza.

Ingrediente: 2 linguri unt de arahidebanane.
Metoda de preparare

Ia patru banane si taie-le felii. Pune-le pe un platou si da-le la congelator aproximativ doua ore.

Dupa acest timp, scoate-le si pune-le in blender (daca nu ai un blender mai puternic, foloseste robotul de bucatarie). Amesteca-le cateva minute, pana prind o consistenta de piure. Ai rabdare si nu te grabi.

Cand obtii o pasta cremoasa, adauga untul de arahide si mai amesteca totul o data.

Pune crema obtinuta la congelator cateva ore, dupa care te poti bucura de o inghetata delicioasa.

Glazura de ciocolata

Ca tot vine vara si ne pregatim de inghetata, am gasit toppingul perfect cu care sa o savuram: o crusta tare si crocanta de ciocolata. In loc sa astepti urmatorul drum pana la cofetarie, iti poti pregati o glazura acasa cu numai doua ingrediente.

Cum sa faci topping tare de ciocolata

Ingrediente ( pentru o portie):350g ciocolata tocata marunt si 50g ulei de cocos rafinat.

Mod de preparare:
Pune ciocolata si uleiul de cocos intr-un vas ceramic termorezistent, pentru micorunde.
Gateste la putere mare, cate  30 secunde pana cand ciocolata se topeste complet.
Toarna amestecul fierbinte peste o portie de inghetata rece si vei obtine o crusta tare.
Lasa 30 secunde inainte sa servesti. Vei stii ca este gata atunci cand glazura devine mata.


Sursa: www.foodstory.ro

 

 

Adauga un comentariu

*