2015 va fi anul in care semintele vor straluci in retete. Vorbim despre seminte de chia, de floarea soarelui, de mac sau de dovleac, niste ingrediente mici si versatile care pot adauga savoare si textura in retetele tale.
In anul acesta te provocam sa le adaugi in retete pentru a descoperi gusturi noi si surprinzatoare. In plus, incearca tipuri de seminte noi, mai putin obisnuite pe care sa le folosesti in smoothie-uri, salate sau deserturi.
Seminte de canepa
Amesteca-le cu seminte de fenicul, susan si dovleac si adauga-le in iaurt, salate sau presara-le peste o tava de briose inainte sa le pui la cuptor.
Seminte de dovleac
Daca iti plac, le poti consuma simple la gustari, dar le poti pune ca topping pentru supe, peste legume coapte sau in cerealele pentru micul dejun. Noi avem si o reteta mai gustoasa de paine in care sa folosesti seminte de dovleac in amestec cu seminte de in si floarea soarelui.
Seminte de chia
Semintele de chia au fost numite super alimentul mileniului si sunt foarte usor de folosit in retete. Odata inmuiate in apa capata o textura gelatinoasa, dar in acest fel poti beneficia de toate proprietatile lor.
Seminte de floarea soarelui
Sunt o sursa excelenta de vitamina E si magneziu, ceea ce le face perfecte pentru persoanele care sufera de astm, tensiune, migrene. Ar fi pacat sa le consumi doar din cand in cand si sa nu el folosesti mai des in salate sau in amestecuri de seminte pentru paine.
Semintele de in
Au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani, desi sunt cultivate de mii de ani. Sunt o sursa buna de acizi grasi Omega 3, fibre si antioxidanti. Sunt perfecte in combinatii cu branzeturi si in preparate de patiserie.
Seminte de susan
Daca le macini marunt si le amesteci in faina pentru prajituri sau alte preparte de patiserie, semintele de susan adauga un gust dulceag si o culoare bruna si frumoasa. Sunt foarte des folosite in bucataria asiatica, dar le poti adauga si in salate sau in amestecuri de cereale pentru micul dejun.
Sursa: www.foodstory.ro