Putin dintre noi suntem contienti, in timp ce marea majoritate ori parem si suntem inconstienti sau nepasatori asupra alegerilor noastre alimentare sau de stil de viata, este bine de stiu ca organismul nostru face eforturi de nebanuit pentru a mentine in parametrii normali toate functiile.
De multe ori micile simptome pe care le simtim de genul dureri de cap, ameteli, amorteli, sunt avertizari pe care corpul ni le da cu privire la dezechilibrele prezente in organism. Un astfel de dezechilibru se produce in ce priveste Ph-ul, echilibrul intre aciditate si alcalinitate din sange. In mod normal Ph-ul trebuie sa se situeze undeva la 7.34 – 7.45 pe o scala intre 0 si 14 unde 0 este foarte acid si 14 este foarte alcalin. Pentru a mentine acest echilibru trebuie sa avem in vedere atat alimentele dar si alte activitati care influenteaza intr-un fel sau altul aciditatea si alcalinitatea sangelui.
Aciditatea creaza inflamatie, asimetrie, contractie a tesuturilor. Trebuie sa consumam mai multe alimente alcaline si mai multa apa de calitate de izvor alcalina. Apa pura distilata H2O are un ph de 7 neutru.
95% din activitatile corpului nostru sunt conduse de minerale nu de vitamine. Biochimia noastra este dependenta de minerale. Fiecare celula are in ea peste 4000 de enzime care sunt activate doar cand avem destule macro si micro minerale in dieta.
In general cu cat mancarea este mai concentrata in minerale cu atat mai bine. Plantele salbatatice au cele mai multe minerale. Plantele crescute de noi si cele organice contin si ele o cantitate mare de minerale fata de cele comerciale.
Un lucru esential de stiut este ca frumusetea parului, unghiilor si a pielii noastre depinde de cat de mineralizati suntem.
Constatam cat de alcalin sau acid este un anumit aliment dupa continutul de minerale. Daca alimentele contin minerale alcaline (calciu, magneziu, siliciu, fier, sodiu, magneziu) creeaza alcalinitate, daca sunt bogate in fosfor, clor, iod, nitrogen sau sulf, creaza aciditate.
Avem nevoie de amandoua felurile de minerale acide si alcaline pentru a fi sanatosi si in echilibru.
Alcaline: credinta, speranta, prietenia, clorofila, dragostea, apa de izvor de la sursa, rasul, respiratiile adanci, plantele medicinale, rugaciunea, meditatia, recunostinta.
Acide: grija, stresul, ura, zaharul, frica, alcolul, apa de la robinet, supararea, respiratia superficiala, drogurile, chimicalele, toxinele, invidia.
Sursa: http://viataverdeviu.ro