Bauturi sanatoase si naturale numai bune de pregatit acasa

Hidratarea este importanta pentru sanatate si mai ales acum cand a venit vremea calda. Si, desi apa este cea mai buna alegere cand vrei sa-ti astamperi setea, exista si alte bauturi care te hidrateaza si, pe deasupra, sunt sanatoase.

media_141845996616420700Apa cu lamaie
Un pahar cu apa cu lamaie dimineata iti va hidrata corpul dupa o noapte de somn. Ajuta ficatul si stimuleaza productia bilei, precum si digestia; in Ionizarea Biologica a Nutritiei Umane, Dr. Alexander F. Beddoe arata ca ficatul produce mai multe enzime din lamaie decat din orice alt aliment.

Cum se prepara apa cu lamaie:

Stoarce sucul de la jumatate de lamaie intr-un pahar mare de apa la temperatura camerei. Apa sa fie la temperatura camerei, altfel apa fierbinte poate ataca smaltul dintilor in timp.

Bere_de_ghimbirGhimbirata sau berea de ghimbir
Berea din ghimbir din comert este o bautura carbogazoasa cu aroma de ghimbir si plina de sirop de porumb si fructoza. Bautura de ghimbir fermentata natural, pe de alta parte, contine minerale in forma ionizata si multe bacterii benefice. Este si o bautura cu proprietati antiinflamatorii.

Cum se prepara berea de ghimbir:

Berea de ghimbir preparata in casa este foarte simplu de facut daca ai toate ingredientele necesare, putina rabdare si cateva sticle cu capac etans pentru a crea aciditate.

Pentru o cantitate de aproximativ 3 litri de bere de ghimbir, pune urmatoarele ingrediente intr-o oala de sticla sau metal inoxidabil: 1 cana de ghimbir proaspat, dat prin razatoare; ½ cana suc de lamaie proaspat stors; ½ cana de zahar nerafinat; 2 lingurite sare de mare si 3 litri apa filtrata. Amesteca bine si acopera etans.

Lasa la temperatura camerei 2-3 zile. Zaharul va fi in mare parte consumat de bacterii, astfel ca berea nu va avea mult zahar. Dupa cele 2-3 zile, bautura se strecoara si se pune in sticle. Se pastreaza in frigider. Se pot bea pe parcursul unei saptamani. Deschide sticlele cu grija, pentru ca procesul de carbogazificare poate crea presiune.

Fresh juice of beets isolated on whiteCvas din sfecla
Cvasul din sfecla este o alta bautura fermentata cu beneficii pentru sanatate demne de luat in seama. Sfecla este bogata in vitamina B, folat si minerale precum mangan, magneziu si fosfor. Are si un continut bogat dintr-un fitonutrient numit betaina, care mentine ficatul, inima si rinichii sanatosi.

Procesul de fermentare folosit pentru a obtine cvasul mareste beneficiile nutritive naturale ale sfeclei.

Cum se prepara cvasul din sfecla:

Pune urmatoarele ingrediente intr-un borcan de 2 litri: 3 capatani de sfecla organica de marime medie, curatate si taiate in bucati mari; 1 lingurita sare de mare nerafinata; apa filtrata. Apa trebuie sa umple borcanul, dar nu complet. Amesteca bine si inchide borcanul etans.

Se lasa la temperatura camerei 2 – 3 zile. Dupa acest timp, se muta in frigider si se poate consuma. Cvasul poate fi pastrat cateva saptamani in frigider.

 

Sursa: http://viataverdeviu.ro

Adauga un comentariu

*