Curmalele sunt o sursa excelenta de fibre, necesare pentru buna functionare a sistemului digestiv. Acestea sunt o sursa excelenta de zahar natural, acesta fiind un substitut excelent pentru zaharul obisnuit. Fiind usor de digerat si reduc senzatia de foame. Luand in considerare elementele nutritive pe care le contin curmalele, aceste fructe sunt un fel de pastila cu multivitamine, bune atat pentru copii, cat si pentru adulti. Curmalele sunt eficiente in tratarea numeroaselor boli, inclusiv anemie si colesterol.
Curmalele au un procent mare de zahar, de pana la 70%. In plus sunt nutritive prin inaltul continut de alti carbohidrati, fier, potasiu si fosfor. Contin vitamina A, tiamina, riboflavina, niacina, triptofan si acid ascorbic.
Sunt un remediu excelent pentru constipatie, dar si pentru alte probleme digestive, datorita proprietatilor lor laxative. Avand in compozitie o cantitate considerabila de fibre solubile, esentiale unui proces digestiv sanatos, acestea mai faciliteaza si tranzitul intestinal.
Contin tanin, un antioxidant puternic cu proprietati antiinflamatorii, antihemoragice si antimicrobiene.
Combat anemia, deoarece contin o cantitate considerabila de minerale si fier, care joaca un rol important in producerea celulelor rosii.
Luand in considerare faptul ca curmalele contin luteina si zeaxantina, aceste fructe sunt adesea numite „vitaminele ochilor”. Prin urmare, mananca mai multe curmale pentru o vedere mai buna.
Ajuta la menajarea alergiilor. Curmalele sunt printre putinele alimente in care gasim in mod natural sulf, element care reduce simptomele reactiilor alergice sezoniere.
Datorita multilor nutrienti pe care curmalele ii contin, aceste fructe ofera o senzatie de satietate si ajuta intr-adevar in procesul de pierdere in greutate.
Curmalele sunt cunoscute ca un remediu excelent pentru intoxicatia alcoolica.
Unul dintre principalele avantaje ale consumului de curmale este capacitatea acestor fructe de a mentine un sistem nervos sanatos, datorita continutului bogat de potasiu.
Desi curmalele contin valori nutritive extraordinare, alegerea lor trebuie facuta cu mare grija, deoarece suprafata lor adeziva atrage diverse impuritati. Prin urmare, ar trebui sa se consume doar acele curmale care sunt corect ambalate.