Astazi este Ziua Transmisionistilor Militari din România. In 1873, la 14 iulie, ia fiinta prima subunitate de transmisiuni – sectia de telegrafie, marcandu-se astfel aparitia transmisiunilor militare. In perioada 1945-1989, functioneaza Brigada de Transmisiuni, Comandamentul Transmisiunilor si Comandamentul Trupelor de Transmisiuni.
In 1993, se constituie Comandamentul Transmisiunilor, Informaticii si Electronicii, prin contopirea Inspectoratului General al Transmisiunilor cu Directia Informatica si Automatizarea Conducerii Trupelor si Sectia Lupta Radioelectronica, ambele din structura Marelui Stat Major, iar in 1997, se infiinteaza Comandamentul Transmisiunilor – prin reorganizarea Comandamentului Transmisiunilor, Informaticii si Electronicii – si Directia Comunicatii si Informatica din Statul Major General.
In 2006, denumirea se schimba in Comandamentul Comunicatiilor si Informaticii.
In 1582 apare „Palia de la Orastie“ – prima traducere româneasca a vechilor carti biblice „Geneza“ si „Exodul“, tiparita la Orastie de mesterul-tipograf Serban, fiul diaconului Coresi, si diaconul Marian, un pretios document lingvistic mai ales datorita incercarilor de unificare a limbii prin evitarea regionalismelor; traducerea, chiar partial, a Bibliei demonstra posibilitatile de expresie ale limbii române si capacitatea ei de a fi limba de cultura.
In 1789 Caderea Bastiliei marcheaza inceputul Revolutiei Franceze.
In 1933 toate partidele politice din Germania, cu exceptia celui nazist, sunt scoase in afara legii.
In 1862 se naste Gustav Klimt, pictor austriac; in 1910, William Hanna – co-presedinte si co-fondator al studiourilor “Hanna Barbera”; in 1958, Mircea Geoana – politician român, iar in 1967, Madalina Manole – solista vocala, compozitoare si instrumentista româna.
In 1954 moare Moisei Gamburd, pictor român; in 1967, Tudor Arghezi (Ion N. Theodorescu) – poet, scriitor si publicist român, iar in 2010, Madalina Manole, muzician român.