Odată cu trecerea anilor, memoria poate să devină mai slabă și să începi să uiți lucruri. Nu este nimic grav, însă cu timpul, pot apărea deficiențe de memorie. Iată cum le poți preveni!
Evită stresul
Este foarte important să eviți situațiile stresante, pentru că stresul favorizează creșterea cortizolului (hormonul stresului), având un impact negativ asupra centrilor nervoși care se ocupă de memorie.
De fiecare dată când simți că nu mai poți face față unei situații stresante, ia o pauză și respiră profund.
Consumă alimente bune pentru creier
Așa cum unele alimente sunt indicate pentru o bună digestie, există și alimente care stimulează memoria. Consumă pește gras bogat în acizi grași Omega-3, precum somonul, dar și cereale integrale, cât și legume și fructe cu un conținut bogat de antioxidanți, precum cireșele, afinele, roșiile și broccoli.
Ai grijă la cantitatea de fier din organism
Un alt lucru de care să ții cont este cantitatea de fier din organism. Lipsa de fier are legătură cu pierderile frecvente de memorie, susțin unele studii. Este indicat să mănânci alimente bogate în fier, precum ficatul de pasăre, spanac, soia, dar și cereale integrale.
Fă exerciții fizice
Mișcarea are un rol esențial în ceea ce privește menținerea sănătății mintale. Dacă nu îți place să faci sport de performanță, poți opta pentru plimbări în parc, alergări ușoare sau exerciții de gimnastică pe care le poți face acasă.
Sursa: www.clicksanatate.ro