Efecte miraculoase ale fructului apropiat de alimentul perfect

6-retete-cu-nuci-de-testat-toamna-asta_size1Bogate in proteine, lipide, vitamine si minerale, nucile sunt considerate de specialistii in nutritie mai sanatoase decat migdalele sau alunele.

Beneficiile consumului de nuci sunt numeroase, sustin medicii, care le recomanda tuturor categoriile de varsta. Datorita continutului bogat de substante nutritive, nucile sunt considerate mai benefice si mai sanatoase pentru organism decat alunele, fisticul sau migdalele.

Bune pentru inimă

Consumul de nuci este benefic pentru menţinerea sănăţăii inimii şi circulaţiei sângelui. Nucile previn îngroşarea arterelor şi ţin la distanţă bolile de inimă. Sunt recomandate persoanelor care suferă de diverse boli de inimă sau care prezintă hipertensiune arterială. Consumul regulat de nuci întăreşte vasele de sânge şi previne deteriorarea acestora. Datorită conţinutului de grăsimi nesaturate, nucile sunt benefice pentru reducerea colesterolului ”rău”. În plus, studiile au demonstrat că nucile îmbunătăţesc starea de spirit şi reduc senzaţia de oboseală din organism.

Pot înlocui carnea în reţete indicate diabeticilor

Pentru că au un conţinut redus de glucide, nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet şi care nu au voie să consume carne. Potrivit medicilor, nucile pot înlocui carnea, fiind la fel de bogate ca aport nutritiv. ”Consumul de nuci duce la scăderea glicemiei şi este recomandat persoanelor care suferă de diabet”, mai spune medicul de familie Radu Bulumac. Cei care nu au voie carne, pot folosi nucile în reţete ingenioase. Din nuci tocate se pot prepara chiftele sau chiar sarmale în care fructele înlocuiesc perfect carnea.

Combat cancerul

Un consum regulat de nuci ajută organismul să se ferească de bolile canceroase. Fiind bogate în Omega 3 şi antioxidanţi, potrivit specialiştilor, nucile previn apariţia cancerului la sân la femei sau a cancerului de prostată la bărbaţi.

Ajută memoria şi diminuează stresul

Nucile au fost asociate încă din Evul Mediu ca având benefic asupra creierului uman. Se credea că forma fructului este asemănătoare cu forma creierului şi de aceea ar avea efect pentru tratarea bolilor mentale. Studiile recente au demonstrat că, într-adevăr, nucile au un efect benefic asupra vaselor de sânge care irigă creierul. Ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de concentrare. Specialiştii recomandă pentru efecte benefice asupra memoriei, consumul a opt nuci pe zi, simple sau în combinaţie cu miere de albine. Nucile sunt, de asemenea, energizante şi au efect benefic în combaterea stresului.

Bune pentru reumatism

Cataplasmele din frunze de nuc reduc durerile reumatice. Acesta este un remediu naturist recomandat pentru combaterea durerilor reumatice în cazul persoanelor care suferă de afecţiune. Benefice pentru ameliorarea reumatismului nu sunt doar frunzele, ci şi fructele de nuc datorită conţinutului crescut de săruri, magneziu, vitaminele B şi C.

Recomandate în diete, dar cu măsură

Mitul potrivit căruia nucile fac parte din categoria alimentelor care îngraşă este fals. În realitate, nucile sunt bogate în grăsimi ”bune” care reglează metabolismul. Specialiştii recomandă introducerea nucilor în dietele de slăbire, în cantităţi moderate. Nucile dau senzaţia de saţietate şi taie pofta de mâncare, devenind astfel o gustare ideală în diete. Medicii atrag atenţia însă că nucile consumate în exces şi asociate cu alte produse bogate nutriţional nu mai au efectul unui aliment de dietă. ”Nu se recomandă consumarea lor, ca desert, la finalul meselor copioase, ci ca gustări sau la micul dejun combinate cu crudităţi sau alimente sărace în calorii. Nu se recomandă asocierea cu amidonul, carnea sau făinoasele”, mai spune medicul Bulumac.

Piele frumoasă

Acizii graşi şi Omega 3 din compoziţia nucilor sunt bune pentru menţinerea sănătăţii pielii. Cantitatea de cupru din nuci ajută la creşterea producţiei de colagen şi, astfel, fructele sunt benefice pentru menţinerea unui ten sănătos şi frumos.

Sursa: adev.ro

Adauga un comentariu

*