Cheesecake fara coacere

Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 0 minute
Gata în: 15 minute
Dificultate: Foarte ușor
150gr biscuiti digestivi (200gr)
1 lingura nuttela (optional)
80gr unt (100gr)
200gr crema de branza (350gr)
200gr mascarpone (250gr ; puteti inlocui cu crema de branza)
80gr zahar pudra (100gr)
Esenta de vanilie (sau o semintele de la o pastaie)
100 ml frisca lichida (200gr)Pentru sirop :
100 gr zahar
O lingura zeama de lamaie
2 linguri de apa
50 ml frisca lichida

Etapa 1: Faramati biscuitii cu un robot de bucatarie, ciocan pentru snitele, sucitor,etc. varsati-va nervii pe ei si faceti-i praf 😀

Etapa 2: Topiti untul la foc mic sau bain marie impreuna cu nuttella, il adaugati peste biscuiti si amestecati bine. Va arata ca un nisip umed , va ganditi la mare, la soare deci merge perfect acasta prajitura fina si racoroasa.

Tapetati forma cu hartie de copt. Eu am pus doar pe partea de jos.

Adaugati compozitia in forma si apasati foarte bine cu o lingura.Etapa 3: Dati tava la rece ( frigider ) pentru 30 de minute. acoperita cu folie de plastic.

Intre timp, amestecati crema de branza cu mascarpone, vanilia si zaharul pudra; cand devine cremoasa adaugati frisca lichida si mai mixati 2-3 minute.
Intindeti crema peste blatul de biscuiti si lasati la frigider, cel putin 2 ore ( de preferinta ar fi peste noapte)Etapa 4: Siropul:

Puneti zaharul pe foc si il lasati sa se topeasca; adaugati lamaia, 2 linguri de apa apoi frisca lichida si mai lasati 2 minute.

Etapa 5: Ornati cu siropul cand acesta s-a racit.
Cand taiati cheesecake-ul folositi un cutit cu lama subtire incalzit in apa si sters dupa fiecare taietura.

sursa: http://www.petitchef.ro

Adauga un comentariu

*