Nucile sunt o gustare deliciosă şi consistenta, joacănd un rol important în sănătate, fiind o sursă de energie, antioxidanţi şi vitamine. Nucile au fost încă din timpuri străvechi asociate cu intelectualii, deoarece forma lor seamănă cu cea a creierului.
Acestea sunt adevărate medicamente necostisitoare, 100% naturale. Este necesară consumarea lor în cantități nu foarte mari și nici nu trebuie să-ți dea medicul rețetă pe 3 luni. 10 grame sunt suficiente pentru a te ține departe de cele mai comune boli ale timpului prezent.
Nucile conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. De aceea ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase.
Deasemenea putem sa consumam, alternativ, și alune. Ambele sunt destul de bogate în grăsimi mono și polinesaturate, proteine, fibre, vitamine B și antioxidanți.
În plus, datorită conţinutului ridicat de grăsimi bune, nucile sunt recomandate mai ales în perioada rece, când factorii externi au un efect negativ asupra pielii. Totodată, ele îmbunătăţesc elasticitatea pielii, iar consumul lor este indicat şi persoanelor care suferă de diverse eczeme.
Nucile sunt bogate în substanţe fitochimice, care îşi aduc aportul la activitatea antioxidantă, incluzând melatonina, acidul elagic, vitamina E, carotenoidele şi compuşii polifenolici. Aceste substanţe ajută organismul să lupte împotriva cancerului, inflamaţiilor, bolilor neurologice şi îmbătrânirii.