Leguma vedetă a acestui sezon este dovleacul. Galbenul-portocaliu aprins ascunde o mulţime de carbohidraţi şi beta-caroten… Adevărat răsfăţ pentru pupilele gustative, dar şi un remediu naturist pentru sănătatea şi echilibrul organismului nostru.
Ingrediente
Pentru foaie
– 3 căni de făină
– 1 ou
– 1 lingură de zahăr
– 1 lingură cu miere
– 50 g unt
– 1 linguriţă de oţet
– 1/2 cană cu apă
Pentru umplutură
– 500 g dovleac dat pe răzătoarea mare
– 1/2 cană de zahăr
– 2 linguri de scorţişoară
Mod de preparare
Foaia se face amestecând într-un castron toate ingredientele. Frământăm până nu se mai lipește de degete, apoi o lăsăm să se odihnească o jumătate de oră la rece. Pentru umplutură călim dovleacul cu zahărul şi scorţişoara într-o tigaie până s-a înmuiat dovleacul, apoi scurgem zeama pe care a lăsat-o dovleacul şi lăsăm să se răcească.
Întindem foaia destul de subţire şi punem umplutura pe margine, ,mai apou rulăm şi apoi cu un cuţit trasăm câteva linii să o pot tăia bine când va fi gata.