Placintă cu dovleac

f37de6479f-desert-placinta cu dovleacLeguma vedetă a acestui sezon este dovleacul. Galbenul-portocaliu aprins ascunde o mulţime de carbohidraţi şi beta-caroten… Adevărat răsfăţ pentru pupilele gustative, dar şi un remediu naturist pentru sănătatea şi echilibrul organismului nostru.

Ingrediente

Pentru foaie

– 3 căni de făină

– 1 ou

– 1 lingură de zahăr

– 1 lingură cu miere

– 50 g unt

– 1 linguriţă de oţet

– 1/2 cană cu apă

Pentru umplutură

– 500 g dovleac dat pe răzătoarea mare

– 1/2 cană de zahăr

– 2 linguri de scorţişoară

Mod de preparare

Foaia se face amestecând într-un castron toate ingredientele. Frământăm până nu se mai lipește de degete, apoi o lăsăm să se odihnească o jumătate de oră la rece. Pentru umplutură călim dovleacul cu zahărul şi scorţişoara într-o tigaie până s-a înmuiat dovleacul, apoi scurgem zeama pe care a lăsat-o dovleacul şi lăsăm să se răcească.

Întindem foaia destul de subţire şi punem umplutura pe margine, ,mai apou rulăm şi apoi cu un cuţit trasăm câteva linii să o pot tăia bine când va fi gata.

Adauga un comentariu

*