Căderea excesivă a părului este o problemă cu care se confruntă tot mai multe femei, indiferent de vârstă, iar cauzele sunt multiple, de la anumite afecţiuni ascunse, stres până la folosirea unor produse cosmetice nepotrivite care agresează rădăcina firului de păr.
Galbenus de ou
Oul este recunoscut pentru capacitatea lui de a revigora parul si de a-l face matasos si sanatos. Il poti folosi in multe feluri. Pentru spalarea parului, inlocuieste samponul pentru o perioada de sase luni cu un amestec din doua galbenusuri de ou batute cu cinci picaturi de bautura de rom si zece picaturi de otet de mere. Umezeste parul, intinde pasta obtinuta, las-o sa actioneze 20 de minute, apoi limpezeste.
Alte tratamente presupun combinarea unui galbenus de ou cu o fiola de vitamina A sau a unui galbenus cu putin ulei de ricin.
Perie parul zilnic si consuma alimente sanatoase
Pieptanatul parului conduce la stimularea circulatiei sangvine, ceea ce va ajuta ca parul sa primeasca mai multe substante nutritive.
Alimentatia este de asemenea un factor de baza pentru cresterea parului. Vitaminele B, fierul si proteinele trebuie sa se regaseasca din plin in alimentele pentru cresterea parului.
Ardeiul iute
Ardeiul iute nu este util doar în gastronomie, ci şi în frumusețe. Capsaicina este substanţa care îi dă iuţeala şi care, potrivit studiilor, ar stimula creşterea părului. Pot fi administrate suplimente pe bază de capsaicină, insă doar cu avizul medicului, poate fi crescut aportul de ardei iute din alimentaţia zilnica sau poate fi preparata o loţiune din seminţe de ardei iute pisate şi amestecate cu ulei de măsline.
Tratament la cald cu uleiuri naturale
Uleiul de măsline, de argan , de jojoba, de eucalipt sau cel de cocos sunt excelente pentru prevenirea căderii părului. Se incălzeste o ceaşcă de ulei, însă nu foarte mult, ci doar cât să fie călduţ, şi se masează pielea scalpului cu ajutorul degetelor sau prin intermediul unei dischete demachiante. Se acoperiră apoi capul cu un prosop timp de o oră şi apoi se spală parul ca de obicei. Uleiul de măsline dispune de numeroşi acizi graşi esenţiali care protejează şi hrănesc pielea scalpului, prevenind în acelaşi timp apariţia mătreţii, o altă cauză a căderii excesive a părului.