Beneficiile consumului de catina cu miere

Catina este o planta originara din Mongolia si Siberia, cu o rezistenta crescuta la ariditate, dar si la umiditate mare sau temperaturi extreme.catina cu miere

Fructul de catina contine peste 190 de compusi nutritionali si de 10 ori mai multa vitamina C decat citricele. Cu o concentratie a acestui antioxidant de 2500 mg/100g, catina te poate ajuta sa iti cresti considerabil imunitatea.

Dincolo de vitamina C, aceasta planta mai contine flavanoizi, caroten, vitamina E si acizi grasi omega 3, 6, 7, 8 si 9. Probabil ca nici nu ai auzit de omega 7 pana acum, insa studiile recente arata ca aceasta substanta este esentiala pentru sanatatea unghiilor, parului si pielii.

Ea mai poarta numele de acid palmitoleic si de regula se gaseste in uleiurile de peste. Singurele surse vegetale de omega-7 descoperite pana acum sunt uleiul de Macadamia si catina, in care se gaseste in proportie de 40%.

Proprietatile antioxidante de la catina cu miere de albine sunt recomandate pentru intarirea sistemului imunitar. De asemenea este recunoscuta si pentru beneficiile sanatatii ochilor dupa un consum zilnic de catina cu miere de albine.

Ajuta sistemul endocrin si previne atacurile de cord (practic asigura o bine functionare a intregului organism si previne rateurile inimii in urma unei vieti toxice).

Catina cu miere de albine are un continut de microelemente similare cu sangele uman. Este usor asimilata de organism pentru ca vine cu efectul sau antibacterian, bacteriostatic, vindecator si reparator. Mierea aduce alaturi succesul in tratarea bolilor hepatice, digestive, bolile ficatului si a sangelui.

Intr-un borcan se pun fructe de catina  pana ce vasul se umple la nivelul a doua treimi din capacitate, dupa care se adauga miere de albine pana ce se umple borcanul, ulterior se lasa 7-10 zile la macerat la rece. Gustul produsului este unul dulce acrisor si se ia o lingura dimineata pe stomacul gol si cu siguranta organismul o sa iti fie recunoscator.

 

Adauga un comentariu

*