Astazi este Ziua Internationala a Alimentatiei, instituita in 1980 de catre Adunarea Generala a ONU.
In 1945 se infiinteaza, la Quebec, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO). Alimentatia este o nevoie fundamentala a omului si o conditie necesara supravietuirii si prosperitatii fiintei umane. Potrivit celor mai recente date emise de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), principalele cauze de mortalitate in lume sunt legate de alimentatia nesanatoasa – 14 milioane de decese sunt cauzate anual, la nivel global, de o alimentatie incorecta si dezechilibrata. Cel mai des consumate alimente in Romania sunt carnea si preparatele de carne, ouale si produsele din lapte, painea si zaharul, iar la polul opus se numara: pestele, leguminoasele, fructele oleaginoasele si sucurile naturale. Ministerul Sanatatii a venit in intampinarea celor care doresc sa se hraneasca sanatos, publicand pe propria pagina web “Ghidul pentru alimentatia sanatoasa”, realizat de Societatea de Nutritie din Romania. Acesta cuprinde o asa-numita “piramida alimentara”, o exprimare grafica a standardelor nutritionale, a cantitatilor si a tipurilor de alimente ce ar trebui consumate zilnic pentru a mentine starea de sanatate si pentru a reduce riscul de dezvoltare a diverselor patologii legate de alimentatie. Se recomanda limitarea aportului de grasimi. In linii generale, piramida alimentara cuprinde urmatoarele grupe: 1. Paine, cereale, orez si paste (6-11 portii pe zi); 2. Legume si vegetale (3-5 portii pe zi); 3. Fructe (2-4 portii pe zi); 4. Lapte si derivate (2-3 portii pe zi); 5. Carne, peste, oua (2-3 portii pe zi).
In 1834 are loc la Westminster un puternic incendiu care distruge mare parte din cladirile complexului, printre care Camera Lorzilor si Camera Comunelor, dauna reconstruita in aproximativ 40 de ani.
In 1919 aste sfintita Bazilica Sacré-Cœur din Paris, construita in perioada 1875-1914.
In 1964 China detoneaza prima bomba nucleara. In 1993 Romania devine membru cu drepturi depline in miscarea francofona.
In 2004 Radio3Net devine primul radio romanesc care emite exclusiv pe internet.
In 1854 se naste Oscar Wilde, scriitor irlandez; in 1888, Eugene O’Neill, scriitor american, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in 1936; in 1939, Péter Jecza, sculptor român, iar in 1983, Loreen, cantareata si producatoare suedeza de muzica pop.
In 1793 moare Maria Antoaneta, regina a Franței, sotia regelui Ludovic al XVI-lea al Frantei; in 1935, Constantin I. Nottara – actor, fost societar si regizor la Teatrul Național din Bucuresti; in 1946, Joachim von Ribbentrop – politician german, iar in 2002, Ileana Berlogea – istoric literar si teatrolog.