Stiti ce poate intrece placinta cu dovleac? Un platou cu briose cu dovleac. Iar daca mai ai si un ceai aromat la indemana, iata tabloul perfect al unei dupa-amiezi friguroase de weekend! Foloseste un dovleac bine copt! Va da si mai multa aroma brioselor!
Ingrediente: 220 grame de faina,1 lingurita de praf de copt, o lingurita de bicarbonat de sodiu
½ lingurita de sare, ½ lingurita de scortisoara, ½ ceasca de miere, 2 oua, 225 grame de piure de dovleac, 120 ml ulei vegetal, 80 ml lapte si lingurita extract de vanilie.
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 176 de grade. Pregateste 14-16 forme de briose de hartie sau o tava speciala pentru briose (aceasta ar trebui unsa cu putin ulei).
Amesteca, intr-un bol, faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara.
Intr-un alt bol, bate ouale cu mierea. Adauga piureul de dovleac, uleiul, laptele si vanilia si amesteca pana se incorporeaza bine. Toarna ingredientele umede peste cele uscate si amesteca cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase. Atentie, nu amesteca prea mult aluatul!
Distribuie aluatul in formele de briose. Coace-le 17-18 minute (incearca-le cu o scobitoare, iar cand iese curata, inseamna ca s-au copt). Lasa-le sa se raceasca inainte de a le servi!