Atunci cand ne hotaram sa preparam pizza in casa, suntem in cautarea unei retete care sa ne ajute sa obtinem un blat bun si pufos. Astfel ca va prezentam o reteta si „secretele” ei pentru a obtine blatul mult dorit!
In 300 de mililitri de apa rece se dizolva drojdia la cub de 25 de grame sau un pliculet de drojdie uscata, se adaugă 50 ml de apa calduta, o lingurita de zahar, jumatate de lingurita de sare si putin ulei de masline, acesta fiind ingredientul-minune din blat. Acest amestec se omogenizeaza dupa care se adauga faina, circa 600 de grame. Se framanta aluatul cu mainile pana in momentul in care capata o textura elastica si se dezlipeste cu usurinta de peretii vasului, dupa care se lasa intr-un loc cald, acoperit cu un prosop, timp de o ora, pentru a creste.
Dupa ce creste, aluatul se framanta pe un blat de lemn sau direct pe masa de la bucatarie, care in prealabil au fost pudrate cu faină, dupa care i se da forma unei bile. Apoi se intinde blatul, de preferat cu mainile si asa obtinem produsului finit.