- biscuiti digestivi 400g;
- unt 100g;
- ciocolata amaruie 200g;
- frisca 300g;
- branza mascarpone 500g;
- zahar pudra 100g;
- esenta de vanilie 1 lingurita;
- zmeura550g;
- zahar brun 100g;
- frisca lichida 200ml;
- ulei de masline 2 linguri;
- gelatina 40g;
- menta.
pentru blat:
400 gr biscuiti digestivi
100 gr unt
100 gr ciocolata amaruie
pentru crema:
300 gr frisca
500 gr mascarpone
100 gr zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
300 gr zmeura
100 gr zahar brun
30 gr gelatina
pentru glazura:
100 gr ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida
2 linguri ulei
10 gr gelatina
pentru decor:
250 gr zmeura
frunze menta
Mod de preparare:
Macinam biscuitii la robot. Adaugam untul si ciocolata topita. Amestecam bine.Vom obtine o compozitie destul de moale.
Tapetam forma de tort cu hartie de copt si punem compozitia de biscuiti in forma. Nivelam si dam la frigider pana se intareste.
Mascarponele il mixam cu zaharul pudra si cu extractul de vanilie. Mixam frisca pana devine ferma.
Punem zmeura cu zaharul brun intr-un vas la foc mic si dam in unul-doua clocote, pana se topeste zaharul si incepe sa se sfarame usor zmeura. O lasam sa se raceasca. Amestecam frisca cu mascarponele. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o lasam sa sa racoreasca. O amestecam in crema, apoi adaugam zmeura. Amestecam usor zmeura in crema.
Punem blatul de biscuiti pe un platou si asezam inelul reglabil in jurul lui. Punem deasupra crema si nivelam cu o spatula. Dam la frigider 30 minute sa se intareasca putin crema.
Topim ciocolata impreuna cu frisca si uleiul pe bain marie. Adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj, omogenizam si turnam glazura de ciocolata pe tort. Dam la frigider peste noapte.
Scoatem cu grija inelul din jurul tortului dupa ce am trecut in prealabil pe margini un cutit bine ascutit ca sa se desprinda de inel.
Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta.