De astazi am intrat in postul Craciunului si este stiut faptul ca o mare parte a oamenilor tin post, lucru ce nu este atat de simplu de gestionat atunci cand ne gandim la perpararea dulciurilor de post. Astazi va prezint o reteta simpla si delicioasa, si anume negresa de post.
Ingrediente
- 1 cana si jumatate de zahar,
- 1 cana si jumatate de apa,
- 3 cani de faina,
- 3 linguri cu varf de cacao,
- 4 linguri de ulei,
- o esenta de rom,
- un praf de copt,
- un plic de zahar vanilat,
- 100g de stafide,
- 100g nuca maruntita,
- sare.
Glazura: 6 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.
Mod de preparare
Blat. Se amesteca toate ingredientele bine.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava si se coace negresa la cuptor ( incalzit in prealabil) la foc potrivit 25 de minute.
Nu se deschide cuptorul in primele 15 minute pentru ca nu mai creste blatul. Se incearca cu o scobitoare daca prajitura este coapta. Se infige scobitoarea in blat si daca iese curata, inseamna ca negresa este facuta.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Preparare glazura. Se pun intr-o craticioara toate ingredientele si se fierb cateva minute pana se ingroasa compozitia. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani.
Glazura se toarna apoi calda si se intinde cu o lingura peste blatul scos din cuptor si racit.