Pentru a fi un patiser foarte bun, trebuie sa lucrezi cu precizie, dupa reguli si dupa cantitati. Si sa cunosti cateva dintre secretele meseriei.
Foloseste ingrediente la temperatura camerei
Ai observat probabil ca foarte multe retete cer ca untul, ouale si laptele sa fie la temperatura camerei. Este un pas pe care nu trebuie sa-l ignori. Baza multora dintre ele o reprezinta amestecul de unt cu zahar, iar daca untul este tare, este foarte greu sa-l modelezi.
La fel de important ca ingredientele sa fie la temperatura camerei este ca acestea sa fie la aceeasi temperatura. Amesteca-le pe cele reci cu reci si pe cele fierbinti cu fierbinti. Daca nu respecti aceasta regula, e foarte posibil sa nu obtii textura dorita care-ti face desertul sa fie spectaculos.
Pregateste corect tavile
Ca sa eviti un dezastru in bucatarie, dar si ca sa obtii cele mai bune rezultate, unge bine tavile si tapeaza-le cu faina. E important sa faci asta in fiecare coltisor.
Cantareste ingredientele
Cand vine vorba de copt, nu e recomandat sa pui ingrediente “dupa ochi”. Ca sa eviti erorile de la bun inceput, cantareste-le si respecta-le cu sfintenie. Investeste intr-un cantar de bucatarie, te va scuti de multe dezastre.
Foloseste sare
Chiar daca gatesti preparate dulci, sarea este un ingredient care nu trebuie sa lipseasca. Un varf de cutit nu sareaza deserturile, ci le schimba gustul in bine si potenteaza aroma altor ingrediente,
Lasa-le sa se raceasca
Este o regula greu de respectat, stim. Insa daca le lasi sa se raceasca dupa ce le scoti de la cuptor, vor avea textura corecta si vor fi mai usor de manipulat. Asa ca, daca vrei o felie de placinta portionata impecabil, las-o sa stea ceva timp inainte.