Prajitura cu foaie de bezea

prajituraIngrediente foi de bezea:

  • 9 albusuri;
  • 450 grame zahar;
  • 450 grame nuca.

Ingrediente crema:

  • 9 galbenusuri;
  • 200 grame zahar;
  • 9 linguri de lapte;
  • 300 grame unt;
  • 2 linguri amidon;
  • 2 pliculete de zahar vanilat.

Ingrediente pentru decor:

  • 150 grame ciocolata alba;
  • 2 linguri de frisca;
  • 50 grame ciocolata neagra.

Mod de preparare:
Din ingredientele pentru prepararea foilor de bezea se fac trei foi de bezea care se coc in tava tapetata cu hartie de copt. De aceea recomand sa preparati fiecare foaie separat , astfel evitati ca spuma sa se lasa in timp ce asteptati sa se coaca prima foaie si este mult mai usor si rapid sa preparati o cantitate mai mica decat una mare.

Mai intai pregatim nucile. Miezul de nuca se prajeste putin , se curata de coaja , se taie marunt sau se macina.

Ingredientele pentru prepararea foilor de bezea se impart in 3 , deci pentru fiecare foaie pregatim asa:
Batem 3 albusuri spuma , se adauga treptat 150 grame de zahar. Se bate in continuare pana devine o spuma tare . 150 grame de nuci macinate se adauga la bezea si se amesteca usor cu o spatula pana la incorporarea totala . Intr-o tava tapetata cu hartie de copt , se toarna compozitia de bezea si se da la cuptor la foc mic, mai mult ca sa se usuce.

Se lasa cam 40 minute. Dupa ce s-a copt , incepeti si preparati a doua foaie din urmatoarele 3 albusuri , 150 grame de zahar si 150 grame de nuca macinata. La fel procedati si cu a treia foaie.

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, zaharul vanilat, amidonul si laptele .(Daca folositi cacao , atunci puneti si cacaua). Crema de galbenuse se fierbe pe aburi pana se ingroasa . Se amesteca incontinuu sa nu se faca cocoloase. Apoi se lasa la racit . Untul se freaca cu 1 lingura de zahar pudra si se amesteca cu crema de galbenusuri.

Pe prima foaie de bezea se intinde jumatate din crema de galbenusuri . Se pune a doua foaie de bezea , cealalta jumatate de crema si apoi cea de-a treia foaie de bezea.

Deasupra se decoreaza cu o glazura de ciocolata alba si se rade putina ciocolata neagra. Ciocolata alba se rade si se topeste impreuna cu cele 2 linguri de frisca. Apoi calduta se intinde peste ultima foaie.

 

Adauga un comentariu

*