Ingrediente
- 4 oua
- 6 linguri zahar
- 50 gr unt
- 50 gr ciocolata
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1/2 pliculet praf de copt
- 1 praf de sare
- 220 gr faina
- 1 lingura cacao
- zahar farin vanilat
Mod de preparare
Ouale se separa, untul se pune la topit pe baie de abur iar ciocolata se marunteste.
Albusurile cu zahar se mixeaza pana obtinem o spuma tare.
Galbenusurile se mixeaza cu untul topit, praful de sare si vanilia.
Praful se copt se amesteca cu faina cernuta.
Albusurile se adauga peste compozitia cu galbenusuri, se amesteca usor si adaugam faina (amestecata cu praful de copt). Se amesteca usor pana la incorporare.
Se unge o tava, cu unt sau ulei si se tapeteaza cu faina. Se adauga cca 3 sferturi din compozitie, se niveleaza uniform si se adauga ciocolata rasa.
Restul de compozitie se amesteca cu cacao. Se adauga peste ciocolata maruntita si uniformizam suprafata.
Se introduce tava in cuptorul incalzit si se coace la foc mediu pentru 25-30 de min, pana checul se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.
Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Cand s-a racit complet se pudreaza cu zahar si se portioneaza.