Exerciţiile fizice sunt benefice atât pentru sănătatea fizică cât şi pentru cea mentală pentru că te ajută să te menţii în formă prevenind totodată apariţia problemelor cauzate de stilul de viaţă al fiecărei persoane.
Există o lungă dezbatere cu privire la momentul cel mai potrivit al zilei în care ar trebui să faci exerciţii fizice. În timp ce unele persoane preferă să fie mai puţin active în prima parte a zilei, urmând ca după terminarea programului de muncă să îşi petreacă seara la sala de gimnastică, altele rămân fidele antrenamentelor făcute dimineaţa.
Pierzi mai multe calorii. Cu cât îţi începi antrenamentul mai de dimineaţă, cu atât metabolismul tău va funcţiona mai bine şi vei arde calorii pe tot parcursul zilei.
Exerciţiile fizice ajută la reglarea apetitului pentru pentru a controla foamea. Începi să arzi calorii imediat ce micul dejun a fost digerat.
Sportul este un obicei sănătos la care nu mai poţi renunţa. Organismul se va adapta ritmului tău zilnic creându-şi propriul ceas intern. În general persoanele care se antrenează de mult timp sau fac exerciţii fizice în mod constant consideră că dimineaţa este momentul perfect pentru a face mişcare.
Îmbunătăţeşte starea de spirit şi vei avea energie pentru întreaga zi. Explicaţia reiese din faptul că sportul stimulează secreţia de endorfină şi serotonină – substanţe cunoscut şi sub numele de „hormoni ai fericirii”.
Efectuarea exerciţiilor de dimineaţă reprezintă unicul mod de a te asigura că ţi-ai „îndeplinit misiunea” în ziua respectivă. Nu se ştie niciodată ce situaţii neprevăzute pot interveni pe parcursul zilei.
S-a demonstrat ştiinţific faptul că exerciţiile fizice îmbunătăţesc substanţial capacitatea de concentrare. Ar fi pacat sa iroseşti acest avantaj doar pentru a dormi o jumătate de ora în plus.
Sportul poate combate bolile cronice. Un program personalizat de exerciţii vă poate ajuta să preveniţi sau să controlati hipertensiunea iar nivelul colesterolului va fi în limite normale.
Sursa: http://www.one.ro