Pisicile, aceste animalute pline de personalitate care stiu sa ne faca ziua mai frumoasa. Te relaxeaza sa le vezi jucandu-se si alergand dupa vreo mingiuta sau chiar ghem de ata, nu te poti supara niciodata pe ele, atunci cand descoperi ca s-au asezat confortabil chiar in locul tau preferat pe canapea. Dar stiai ca pisicile te pot ajuta sa scapi rapid de anxietate, insomnie si stres, fara sa fii nevoita sa apelezi la doctori sau pastile?
Pisicile obisnuiesc sa se aseze comod in bratele tale si, daca le mangai, imediat incep sa toarca multumite. Aceste sunete rezultate ne ajuta foarte mult sa ne calmam, inducandu-ne o stare de relaxare profunda care poate alunga orice tristete.
Jean-Yves Gauchet, medic veterinar din Toulouse, Franta, afirma ca torsul pisicii poate fi folosit drept terapie, acesta fiind pentru organismul nostru un medicament fara contraindicatii sau efecte adverse. Daca organismul omului se confrunta cu situatii dificile precum stresul, pisica este capabila sa emita vibratii cu efect linistitor, similare muzicii. Imagineaza-ti ca pisica ta este un instrument muzical al carei sunet se amplifica in functie de marimea cutiei toracice. Acest tors reprezinta si un semn de impacare intre pisici si este primul semnal pe care pisica-mama il transmite puilor, ca un semn de recunoastere si care functioneaza si in cazul omului.
Oamenii percep aceste sunetele emise la frecventa joasa (intre 20 si 50 de hertzi) cu ajutorul timpanului. Gandurile pozitive si de buna stare se transmit creierului si astfel, ne putem relaxa. Mereu puse pe joaca, pisicile pot umple golul emotional al celor care sufera pentru ca nu au copii.
Compania pisicilor ne ajuta sa ne simtim calmi si relaxati. Daca pisica simte ca esti obosit sau suparat va veni intotdeauna sa ti se aseze in brate si va incerca sa iti creeze o stare mai buna. Torcand in bratele tale, te vei relaxa fara sa stii si parca vei incepe sa crezi ca ceea ce te supara se va remedia.
Torsul pisicii reprezinta un puternic reglator al tensiunii arteriale si stimuleaza sistemul imunitar, potrivit specialistilor.
Sursa:www.woman2woman.ro