Cum gătim cele mai gustoase legume la cuptor

588057l-640x0-w-178e75bbLegumele la cuptor se numără printre cele mai gustoase şi sănătoase garnituri. Deşi par atât de simplu de preparat, nu oricine reuşeşte să obţină savoarea extraordinară a legumelor cramelizate ca la carte.

Acest aperitiv delicios nu este însă atât de simplu de preparat precum s-ar crede. Deşi nu necesită iscusinţa unui chef, legumele la cuptor trebuie gătite cu atenţie, după câţiva paşi simpli, potrivit „Huffington Post”:

1. Puneţi folia de aluminiu pe o tavă subţire, pentru prăjituri. Se foloseşte o astfel de tavă pentru că legumele vor lăsa zeamă, iar folia de aluminiu pentru că astfel vasul va fi mai uşor de curăţat.

2. Prepară legumele asemănătoare, rădăcinoase cu rădăcinoase, de exemplu, împreună şi taie-le aproximativ egal. Acestea se gătesc în perioade de timp diferite, însă dacă le tai în bucăţi egale şi le prepari împreună, se vor găti în mod egal.

3. Stropeşte-le cu ulei. Nu le înmuia în grăsime, dar asigură-te că fiecare bucată este uşor unsă. De obicei, una sau două linguri de ulei de floarea soarelui, de măsline, nucă de cocos sau canola, la o tavă de legume este de ajuns. Legumele poroase, precum vinetele şi ciupercile, au nevoie de mai mult ulei. Adaugă şi sare.

4. Nu aglomera tava, ci lasă-le spaţiu. Astfel nu se vor înmuia şi vor fi mult mai gustoase.

5. Nu le scoate prea repede din cuptor. De obicei, legumele au nevoie de 45 de minute la cuptor. Lasă-le până când obţin o culoare aurie, caramelizată, pentru o aromă mai gustoasă.

6. Setează cuptorul la 200-230 de grade Celsius.

7. Dă-le savoare. Nu ai nevoie de nimic altceva în afară de ulei şi sare pentru legume delicioase, dar câteva ierburi aromate proaspete sau câţiva căţei de usturoi vor transforma acest preparat simplu într-o masă absolut delicioasă.

Sursa: adev.ro

Adauga un comentariu

*