Tort de mere de post

tort-cu-mereO reteta clasica de tort de mere, un desert usor si delicios pentru zilele de post.
Ingrediente
  • 200 gr zahar
  • 4-5 mere
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 cana apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • esenta de rom
Mod de preparare
 
Punem zaharul in vasul care se poate  folosi si pe aragaz si astfel vom carameliza zaharul pe flacara aragazului.
Intindem caramelul pe fundul vasului si pe peretii acestuia. Curatam de coaja si cotoare merele, le taiem felii si le asezam pe fundul vasului astfel incat sa il acoperim in intregime.
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si praful de copt. adaugam apa minerala, uleiul si esenta de rom si amestecam pana obtinem un aluat omogen. Turnam aluatul peste mere.
Setam temperatura slow cooker-ului  la high pentru trei ore.
Rasturnam tortul cu fundul in sus pe un platou astfel incat merele vor ramane deasupra. Lasam sa se raceasca apoi taiem felii.

Adauga un comentariu

*