Depistați în timp ce transportau bunuri sustrase dintr-un apartament

jaf_locuintaPolițiștii din Buhuși au fost sesizați de un localnic despre faptul că a observant două persoane ieşind pe geamul de la baia unui apartament, amplasat la parterul unui bloc.

Echipajul de siguranță publică aflat în zonă s-a deplasat în cel mai scurt timp la fața locului și a depistat un bărbat de 32 de ani, din județul Neamţ şi un bărbat de 47 de ani din Buhuşi, care cărau într-un sac de rafie, mai multe bunuri casnice, respectiv, prosoape, bibelouri, două oale de inox, farfurii, pahare şi un covor, în valoare totală de 150 lei.

Cei doi au fost conduși la sediul Poliţiei Oraşului Buhuşi şi din cercetările efectuate s-a constatat faptul că aceştia, în după amiaza zilei de 14 aprilie a.c., în jurul orei 19.15, profitând de neglijența propietarului care a lăsat un geam deschis deși plecase din localitate, au escaladat geamul de la baia apartamentului situat la partierul blocului și au sustras bunurile găsite asupra lor.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 

PREVENIREA FURTURILOR DIN LOCUINŢE

Este extrem de neplăcut să-ţi găseşti casa spartă. De aceea, dorim să te ajutam să nu devii una dintre victimele celor care fură din locuinţe.

Infractorii speculează neglijenţa locatarilor în a-şi securiza casa. De exemplu, aceştia profită de faptul că la unele apartamente situate la parter sau etajul unu ferestrele sunt lăsate deschise şi nesupravegheate.

Un aspect foarte important al prevenirii furturilor din locuinţe este reprezentat de necesitatea adaptării măsurilor de siguranţă la tipul de locuinţă şi la valorile care trebuie protejate.

 

POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANADĂ:

Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să-ţi prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz etc.), nu lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului!

Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţii sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!

Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ai achiziţionat!

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care ai încredere, care pot să vină zilnic să-ţi ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită!

Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţii în casă bunuri de valoare!

Bijuteriile în cantităţi mari, banii, acţiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare! Pentru efectuarea menajului sau a unor reparaţii apelaţi la firme autorizate!

Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!

 

Adauga un comentariu

*