Spirulina luată dimineaţa, pe stomacul gol, taie pofta de mâncare şi dă energie

spirulinaSpirulina conţine proteine în proporţie de peste 60% uşor asimilabile de organism. Conţine tot atâta calciu, fosfor şi maneziu cât conţine şi laptele. Vitamina E este într-o proporţie asemănătoare ca în germeni de grâu iar B12 cât în ficatul crud.

Spirulina întăreşte sistemul imunitar, este benefică în caz de astenie cronică, în perioadele post operatorii de refacere.

Sportivii chinezi consumă spirulină înainte de competiţii pentru că ridică rapid nivelul de energie pe parcursul competiţiei.

Singurul produs care îţi asigură ţie ca individ absolut tot ce îţi trebuie este spirulina. Este singurul produs cu care s-a plecat în cosmos, fiind hrana cosmonauţilor. Dacă un om consumă între 8 şi 12 grame pe zi, acesta nu mai are nevoie efectiv să mănânce.

Cum se consumă spirulina:

  • 3 g/zi pentru menţinere
  • 5 g/zi în caz de epuizare sau de boală în progres
  • 10 g/zi în cazul unor boli grave, competiţii, sarcină sau alăptare

Contraindicaţii la consumul de spirulină: bolnavii de hipertiroidie trebuie să evite spirulina deoarece conţine iod, care stimulează tiroida. De asemenea, consumul excesiv de spirulină poate acentua simptomele hipotiroidismului.
Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*