Detoxifierea verde

cirbaverdeturi-lobodaverde2Din când în când, avem nevoie de un proces de detoxifiere, pentru a elimina toxinele şi paraziţii intestinali din organism, care ne afectează sănătatea. Noi vă propunem o detoxifiere timp de 20 de zile, perioadă în care vom renunţa complet la carne, ouă, lapte, brânză sau orice alt aliment de provenienţă animală, iar mesele noastre se vor baza integral pe produse vegetale.

Ne putem folosi de verdeţurile de sezon, cu un conţinut nutritiv ridicat şi care ne asigură necesarul zilnic de vitamine şi minerale. Ciorbele sau mâncărurile proaspete de urzici, spanac, ştevie sau lobodă sunt aşadar o opţiune perfectă. De asemenea, putem consuma în fiecare dimineaţă câte un suc verde pe bază de pătrunjel, mărar, ceapă verde şi urzici.

Legumele şi fructele verzi sunt şi ele o sursă excelentă de vitamine, minerale şi antioxidanţi, care ne ajută inclusiv în procesul de detoxifiere. Pentru că nu consumăm carne, ouă sau lapte, ar trebuie să găsim alimente care să le înlocuiască din punct de vedere nutritiv.

Fasolea, nucile şi alte leguminoase precum mazărea, năutul sau lintea sunt bogate în proteine şi ne ajută să trecem uşor peste această perioadă, fără dezechilibre nutriţionale. Acestea pot fi consumate inclusiv în salate, alături de legume proaspete, condimentate cu plante aromate, pentru plus de aromă şi gust.

Totodată, trebuie să avem grijă să ne menţinem nivelul energetic. Este indicat să bem ceai verde, cu un efect mai slab, dar mai îndelungat decât cel al cafelei. Pentru că nivelul de proteine este mai mic, nutriţioniştii recomandă să ne menţinem rezervele de energie prin mese regulate. În afară de cele trei mese principale, putem adăuga mai multe gustări alcătuite din fructe, nuci sau alune.

Sursa:  http://www.one.ro

Adauga un comentariu

*