Ingrediente
- 15 creveti
- 1 ceapa mica (cca 50 gr)
- 2 ardei semi-iuti bulgaresti
- 1 rosie mica (cca 150 gr)
- 12 rosii cherry mici (colorate daca se poate)
- 35 gr cascaval de vaca (sau mozzarella)
- 2-3 fire patrunjel
- 2 linguri ulei masline
- 1/4 lingurita boia dulce
- sare, piper negru
Mod de preparare
Creveti cu legume si cascaval
Se curata total crevetii. Se clatesc in apa rece si apoi se usca bine in servetele de hartie.
Intr-o tigaie nu foarte larga (cca 16-18 cm) se incinge uleiul si se adauga ceapa tocata marunt si ardeii curatati si taiati patratele. Se calesc pana se inmoaie un pic (cca 5 minute). Se presara cu sare si piper negru.
Se adauga crevetii si se amesteca de cateva ori, doar pana devin roz peste tot. Se scot imediat din tigaie.
Peste legumele ramase se adauga rosia data pe razatoare, rosiile cherry intregi si boiaua. Se soteaza scurt, doar pana rosiile cherry crapa usor (cca 3 minute).
Se trage tigaia de pe foc. Se pun crevetii la loc in tigaie. Se presara jumatate de pratrunjel tocat. Se rade cascavalul deasupra (mai mult spre centru, lasati marginile vizibile). Se presara restul de patrunjel.
Se da tigaia la cuptor, la 200C, doar pana cascavalul e topit (nu trebuie sa se rumeneasca) si pe margini se vede bolborosind sosul (cca 5-7 minute).
Se serveste cald cu paine proaspata.