Nucile sunt o sursă importantă de fibre, vitamine şi minerale, fiind fructele potrivite pentru o gustare dintre mesele principale ale zilei. În plus, sunt şi de ajutor în prevenţia şi tratarea unor boli cum sunt cele ale oaselor.
În 100 g de nuci se găsesc 441 mg de potasiu, 158 mg magneziu şi 346 mg de fosfor, minerale esenţiale pentru buna funcţionare a sistemului nervos. Asociaţia Americană a Inimii recomandă 3-4 porţii de nuci, săptămânal. O porţie înseamnă un pumn (circa 45 g).
Previn osteoporoza
Aceste fructe oleaginoase care cresc speranța de viață, te ajută să ai un somn liniştit, fiind de ajutor în tratarea insomniei.
Cu un conţinut de 98 mg calciu la 100 g, nucile sunt ideale pentru prevenirea osteoporozei.
Şi conţinutul important de vitamina K ajută la întărirea oaselor, persoanele care le consumă regulat având un risc mai scăzut de fracturi.
De asemenea, conţin şi vitamina B6, care ajută la formarea globulelor roşii şi la metabolizarea carbohidraţilor şi a proteinelor.
Scad riscul de cancer
Nucile conţin antioxidanţi, ceea ce înseamnă că oferă protecţie împotriva cancerului. Au şi acizi graşi Omega-3, reducând inflamaţiile din organism.
În plus, te apără contra radicalilor liberi, vinovaţi de apariţia îmbătrânirii prematre.
Reglează nivelul de colesterol
Consumul moderat de nuci asigură un aport important de grăsimi sănătoase, mononesaturate, care ajută la scăderea nivelului de colesterol „rău“ din sânge.
Şi arginina, un alt compus care se găseşte în nuci, ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi la prevenirea maladiilor cardiace.
Poţi consuma miezul de la 7-8 nuci pe zi, care are un conţinut de aproximativ 180 de calorii. Astfel, nici nu îţi vei pune în pericol silueta.
Sursa: www.clicksanatate.ro