Cea mai simpla reteta de pepeni murati!

Pepenii murati sunt o delicatesa si se prepara simpla si rapid.

2295429852_6d5d096b03Pentru reteta avem nevoie de pepeni rosii de marime mijlocie, sau mai mici. Trebuie sa aveti grija sa nu fie loviti si sa fie proaspeti.

  • pepeni rosii
  • crengute de marar uscat
  • frunze de telina uscata
  • crengute cu frunze de stejar
  • crengute cu frunze de visin si de coacaza neagra
  • sare mare
  • miere de albine

Mod de preparare:
La 10 litri de apa e nevoie de 800 gr de sare mare (este cea mai buna pentru muraturi) .
Incepem cu spalarea pepenilor.

Trebuie sa intepam fiecare pene cu un ac mai mare in câteva locuri, asta pentru ca saramura sa-i patrunda mai bine.

La fundul borcanului/ bidonului se pun crengi uscate de marar, visin, stejar, coacaza , frunze de telina .

Pepenii netaiati se aranjeaza in rânduri, unul peste altul. Peste ei se pune un capac din lemn, peste care se mai adauga o greutate mare (este important ca pepenii sa fie apasati foarte bine).

Dupa ce pepenii au fost asezati, incepem sa preparam saramura: la 10 litri de apa de fântâna sau izvor ( apa pura, curata) se amesteca cu 800 gr de sare mare si cu o lingura mare amestecam pâna se topeste sarea. Se toarna saramura peste pepeni si se prepara alta saramura pâna se vor acoperi complet.
FOARTE IMPORTANT: este necesar sa inlaturati in fiecare zi spuma si mucegaiul, care va aparea, timp de o luna. Pepenii se vor mura in decurs de doua luni de zile.
Sursa: http://fiisanatos.info

Adauga un comentariu

*