Pepenii murati sunt o delicatesa si se prepara simpla si rapid.
Pentru reteta avem nevoie de pepeni rosii de marime mijlocie, sau mai mici. Trebuie sa aveti grija sa nu fie loviti si sa fie proaspeti.
- pepeni rosii
- crengute de marar uscat
- frunze de telina uscata
- crengute cu frunze de stejar
- crengute cu frunze de visin si de coacaza neagra
- sare mare
- miere de albine
Mod de preparare:
La 10 litri de apa e nevoie de 800 gr de sare mare (este cea mai buna pentru muraturi) .
Incepem cu spalarea pepenilor.
Trebuie sa intepam fiecare pene cu un ac mai mare in câteva locuri, asta pentru ca saramura sa-i patrunda mai bine.
La fundul borcanului/ bidonului se pun crengi uscate de marar, visin, stejar, coacaza , frunze de telina .
Pepenii netaiati se aranjeaza in rânduri, unul peste altul. Peste ei se pune un capac din lemn, peste care se mai adauga o greutate mare (este important ca pepenii sa fie apasati foarte bine).