Alege acesti 4 indulcitori naturali si uita de zahar

unnamedZaharul rafinat nu aduce nici un beneficiu organismului, fiind lipsit de orice substante nutritive. Dimpotriva, zaharul rafinat este unul dintre cei mai mari dusmani ai sanatatii, daca nu chiar cel mai mare.

Este foarte bogat in calorii, ingrasa mai mult decat grasimile, afecteaza creierul dand dependenta din cauza starii de bine cu care ne pacaleste pentru scurt timp si pe care vom dori sa o simtim iar si iar.
Tot el ataca mai toate organele: ficat, inima, rinichi, stomac, sistem osos, dantura, ochi etc, in schimb este prieten cu parazitii, virusurile, ciupercile, dar in special cu celulele canceroase pe care le ajuta sa se dezvolte.

Este foarte greu sa ne ferim de zahar, tentatia este foarte mare si in plus majoritatea produselor alimentare din magazine au zahar in continutul lor pentru imbunatatirea gustului, in lipsa unor nutrienti sanatosi. De aceea este recomandat sa apelati pe cat posibil la indulcitori naturali, care pe langa faptul ca nu dauneaza, aduc o serie de beneficii sanatatii.

Iata cativa dintre indulcitorii naturali:

  • Mierea de albine contine fructoza si glucoza si este o sursa naturala de energie, benefica pentru sportivi si copii. Contine, in plus, vitamine din complexul B si minerale, calciu si fier.
    Mierea are proprietati antioxidante, antiseptice, calmante. Are efecte benefice in tratarea afectiunilor sistemului respirator, inclusiv al astmului bronsic. Reduce cantitatea de grasimi din organism. Este un adevarat balsam pentru tratarea ranilor si datorita proprietatilor hidratante, mastile cu miere mentin frumusetea si tineretea pielii.
  • Siropul de artar este dupa parerea multor specialisti in nutritie cel mai bun indulcitor natural. Este mai sarac in calorii decat mierea, dar mai bogat in minerale: zinc, mangan, fosfor, potasiu, calciu, fier, magneziu, ceea ce face din siropul de artar un aliat de nadejde in pastrarea unui metabolism sanatos si a unui sistem imunitar puternic. Siropul de artar este antioxidant, antiinflamator.

In plus are avantajul ca nu schimba cu nimic gustul preparatelor.

  • Stevia rebaudiana, planta originara din America de Sud, este un indulcitor si el natural si foarte puternic, de aceea sunt suficiente cantitati mici pentru obtinerea gustului dulce. Are foarte putine calorii, fiind recomandata nu numai in curele de slabire, dar si in alimentatia bolnavilor de diabet.
    Stevia rebaudiana nu fermenteaza, scade cantitatea de zahar din sange si nu are, conform parerii nutritionistilor, nici un fel de efecte secundare negative.
  • Melasa, obtinuta din trestia de zahar, pe langa faptul ca este un indulcitor natural puternic, are un continut bogat de vitamina B6, fier, calciu si magneziu.

Contribuie la pastrarea unei stari bune de sanatate a danturii si sistemului osos. Este o sursa importanta de energie si prin aportul de magneziu si vitamina B6 ajuta la pastrarea starii de sanatate a creierului si a sistemului nervos.

Sursa: http://www.grasomega.ro

Adauga un comentariu

*