Astazi este Ziua Europeana a Limbilor si Ziua Mondiala a Contraceptiei. Ziua Europeana a Limbilor a fost marcata de catre Consiliul Europei in 2001 – Anul European al Limbilor Vorbite. Cu cele 225 de limbi autohtone, Europa se poate mandri cu un patrimoniu lingvistic bogat și variat.
Convins ca diversitatea lingvistica reprezinta cheia unei mai bune comunicari interculturale si cs este unul din elementele principale ale bogatului patrimoniu cultural al continentului, Consiliul Europei incurajeaza plurilingvismul in Europa.
Ziua Europeana a Limbilor are ca obiectiv sensibilizarea publicului larg cu privire la existenta si valorea tuturor limbilor vorbite in Europa, incurajand invatarea lor.
Ziua Mondiala a Contraceptiei se sarbatoreste din 2007, sub sloganul “Planificarea familiei mele conteaza!”. Aceasta zi are ca scop cresterea gradului de constientizare asupra contraceptiei si facilitarea accesului tinerilor la informatii privind sanatatea lor sexuala si reproductiva.
In România, datele referitoare la modul in care tinerii utilizeaza contraceptia sunt ingrijoratoare: mai mult de 60% dintre tinerele cu varsta intre 15 si 18 ani nu au folosit niciodata o metoda contraceptiva. Conform statisticilor, 100% dintre femeile de varsta fertila au auzit de cel puţin o metoda contraceptive, 84,3% au folosit cel putin o metoda contraceptiva, 94,1% stiu de existenta prezervativului si 87,8% stiu de existenta pilulei contraceptive.
In 1874 are loc, la Bucuresti, un concurs international de tir, tragere la semn, care este marcat drept prima competitie internationala a sportului românesc.
In 1960 are loc prima dezbatere electorala televizata, la Chicago, Illinois, inaintea alegerilor prezidentiale din SUA, intre Richard Nixon si John F. Kennedy.
In 2002 este inaugurat primul sistem de iluminare stradala inteligent, in Timisoara, care permitea ca pe timpul noptii, cand traficul scade foarte mult, sa se reduca nivelul de iluminare fara a se afecta siguranta circulatiei, cu un consum energetic redus cu pana la 30%.
In 1888 se naste T.S. Eliot, poet și dramaturg anglo-american, laureat Nobel pentru Literatura in 1948; in 1907, Dan Botta – poet, eseist si dramaturg român; in 1948, Olivia Newton-John – solista vocala si actrita australiana; in 1950, Dan Grecu – gimnast si antrenor roman, iar in 1956, Linda Hamilton – actrita americana.
In 1990 moare Alberto Moravia, scriitor italian; in 1998, Ion Dumitriu – pictor român, iar in 2008, Paul Newman – actor si regizor american.