- 1/4 lingurita sare,
- 50g zahar tos,
- 40g fulgi ovaz,
- 60g faina ,
- 1 lingurita scortisoara ,
- 140g zahar brun,
- 8 linguri unt,
- 8 mere.
Incinge cuptorul la 200C.
Pregateste toppingul amestecand faina cu fulgii de ovaz, 70g zahar brun, zaharul tos, sare si 1/2 lingurita scotisoara. Incorporeaza in ele 4 linguri de unt rece taiat in bucatele. Lasa deoparte.
Curata si taie in bucatele 4 dintre mere. Pune-le impreuna cu 70g zahar brun, restul de unt si 1/2 lingurita scortisoara, intr-o tigaie pe foc mediu, timp de 8-10 minute. Pana cand merele se inmoaie. Ia-le de pe foc.
Taie un capac la restul merelor si scoate-le miezul, lasand un sfert de centimetru de coaja.
Umple merele cu amestecul pregatit pe foc mai devreme. Si adauga deasupra lor topping. Coace-le 10-15 minute si serveste-le calde cu inghetata de vanilie.
Sursa: http://foodstory.stirileprotv.ro