Frumusetea acestor biscuiti sta in faptul ca ii poti face in orice marime si ii poti umple cu orice dulceata sau crema iti doresti.
- dulceata sau lemon curd pentru umplutura,
- 1 lingurita extract vanilie,
- 1 ou,
- 230g unt la temperatura camerei,
- 150g zahar,
- 1/2 lingurita sare,
- 1 lingurita praf de copt,
- 250g migdale prajite,
- 150g faina.
Incinge cuptorul al 190C.
Pune faina si migdalele intr-un robot de bucatarie sau blender si mixeaza-le impreuna pana cand migdalele sunt maruntite bine. Amesteca-le cu sarea si praful de copt.
Bate cu mixerul untul si 100g zahar timp de 4 minute pana cand obtii o crema si zaharul se dizolva. Adauga oul si vanilia si mai mixeaza inca 4 minute.Incorporeaza usor ingredientele uscate.
Pune restul de zahar intr-un bol. Formeaza din aluat bilute de marimea pe care o doresti. Daca aluatul este prea lipicios pune-l la frigider timp de 20 de minute. Tavaleste fiecare biluta prin zaharul din bol si aseaza-le pe tavi tapetate cu hartie de copt.
Cu degetul apasa in mijlocul fiecarei bilute pentru a o aplatiza putin si pentru a forma o gaura.
Coace biscuitii timp de 12-14 minute pana se rumenesc si scoate-i la racit pe un gratar. Umple fiecare gaura cu dulceata preferata sau cu lemon curd.
Sursa: http://foodstory.stirileprotv.ro