Ingrediente
- 450 g zahăr tos
- 85 g unt
- 150 g lapte
- 170 g lapte praf
- 150 g fructe deshidratate
- câteva picături de esență de vanilie
- puțin ulei vegetal
Mod de preparare
Într-un vas, pe foc, pune zahărul, untul, laptele și laptele praf, amestecă până când zahărul se dizolvă.
Adu la punctul de fierbere, fără să mai amesteci, până când ajunge la 114°C.
Ia vasul de pe foc și adaugă vanilia și fructele deshidratate și amestecă viguros cu lingura de lemn până când compoziția se îngroașă.
Toarna într-un vas pătrat de 18 cm uns cu ulei și lasă să stea circa 10-15 minute la rece.
Cu cuțitul bine ascuțit, taie 36 pătrate și lasă să se răcească complet. Împachetează fiecare bucată în hârtie cerată.
Sursa: http://www.avantaje.ro