Caramele cu fructe uscate

caramele-cu-fructe-uscateIngrediente

  • 450 g zahăr tos
  • 85 g unt
  • 150 g lapte
  • 170 g lapte praf
  • 150 g fructe deshidratate
  • câteva picături de esență de vanilie
  • puțin ulei vegetal

Mod de preparare

Într-un vas, pe foc, pune zahărul, untul, laptele și laptele praf, amestecă până când zahărul se dizolvă.

Adu la punctul de fierbere, fără să mai amesteci, până când ajunge la 114°C.

Ia vasul de pe foc și adaugă vanilia și fructele deshidratate și amestecă viguros cu lingura de lemn până când compoziția se îngroașă.

Toarna într-un vas pătrat de 18 cm uns cu ulei și lasă să stea circa 10-15 minute la rece.

Cu cuțitul bine ascuțit, taie 36 pătrate și lasă să se răcească complet. Împachetează fiecare bucată în hârtie cerată.

Sursa: http://www.avantaje.ro

Adauga un comentariu

*