Cum să fii fericită şi în formă

652x450_164291-femeie-fericitaExistă oare tinereţe fără bătrâneţe? Dacă n-ar fi, atunci nu s-ar povesti, aş spune. Pe drept vorbind, în această întrebare chiar există un sâmbure de adevăr!

Un stil de viaţă sănătos poate avea proprietăţile unui elixir al tinereţii dacă îl „administrezi” cu perseverenţă. Aşa spun specialiştii, dar şi practica. Niciun remediu antiîmbătrânire nu funcţionează mai bine decât un stil de viaţă sănătos. Şi aici am zeci de argumente ca să te conving.

Nu-ţi rămâne decât să le aplici şi vei fi uimită de efecte. Organismul tău chiar aşteaptă să îl răsfeţi cum se cuvine!

Optimismul, sănătate curată

Nu mai este demult un mit faptul că optimismul poate avea efecte miraculoase asupra organismului. Psihologii americani sunt de părere că în momentul în care gândim pozitiv şi facem un act de bunăvoinţă, organismul nostru eliberează în corp un hormon numit oxitocină, o substanţă care ajută creierul să fie “dependent” de sentimente bune precum generozitatea, ataşamentul, empatia şi să-şi recapete echilibrul. Doar aşa putem fi mai puternici în faţa stresului cotidian, un inamic care ne poate nărui starea de sănătate.

Hidratează-te corespunzător

Doi litri de apă pe zi, mai ales în sezonul cald sunt imperios necesari. Aceştia ajută la prevenirea ridurilor, cearcănelor şi imperfecţiunilor de la nivelul pielii (în proporţie de 50%, pentru că ajută la eliminarea toxinelor din corp, vinovate pentru apariţia coşurilor de pe ten şi decolteu). În plus, o hidratare corepunzatoare ajută corpul să funcţioneze în parametri optimi. Experţii de la o universitate italiană au realizat un studiu ce a relevant un lucru fantastic.

Fructele cu pulpă suculentă te pot hidrata chiar mai bine decât băuturile specifice sportivilor de performanţă. Graţie conţinutului crescut de apă, bogat în vitamine şi săruri hidratante te ajută să te păstrezi în formă, mai ales în această perioada caldă a anului.

Şi încă ceva!  Fructele de culoare roşie (cireşele, pepenele roşu, căpşunele) te protejează de ultraviolete datorită licopenului, vitaminei C şi beta carotenului pe care îl conţin aceste fructe zemoase.

Meloterapia acţionează ca un sedativ

Nu ai poftă de viaţă? Muzica îţi poate îmbunătăţi starea de spirit. Ba mai mult, ea creşte puterea de concentrare (să nu uităm de faptul că medicii chirurgi operează aproape întotdeauna acompaniaţi de acordurile muzicii clasice). Meloterapia destinde psihicul şi pulsează în concordanţă cu ritmul nostru biologic.

Nu de puţine ori, cercetătorii de la prestigioasele universităţi din Europa şi de peste Ocean au afirmat că organismul funcţionează asemenea unei orchestre. Dacă pulsaţiile inimii, viteza de circulaţie a sângelui şi vibraţiile celulelor sunt perturbate de un stil de viaţă alert, atunci ritmul interior este afectat.

Odată cu acest dezechilibru, poţi intra într-un cerc vicios, stări de nervozitate, oboseală, stres prelungit ce duc la scăderea tonusului şi apariţia bolilor declanşate pe fond de stres (colon iritabil, boli cardiovasculare, cerebrale etc.)

Fructele, legumele şi mişcarea… aduc fericirea

Poate că ai auzit de zeci de ori acest îndemn. O alimentaţie bazată pe fructe şi legume de sezon (şi nu numai…), proaspete (de pildă, cum sunt cele bogate în conţinut de magneziu: spanacul, varza, avocado, bananele, ierburile aromatice), evitarea excesului de sare şi de grăsimi nocive şi 20 de minute zilnice de mişcare (mergi cu bicicletă sau plimbă-te, pur şi simplu, în parc), toate-ţi îmbunătăţesc imunitatea şi funcţionalitatea organismlui.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*