- 1/2 lingurita nucsoara
- 1 lingurita scortisoara
- 1 si 1/2 lingurita praf de copt
- 250g faina
- 3 oua
- 300g zahar tos
- 4 pere curatate si taiate in felii de 2cm
- 270g unt moale
- 180g zahar brun
- 80g faina de migdale
- 250ml lapte batut
Incinge cuptorul la 180C .
Unge si tapeteaza cu hartie de copt baza unei tavi cu diametrul 26cm. Presara zaharul brun in ea.
Topeste 100g unt si toarna-l peste zahar. Aseaza feliile de pere.
Bate restul de unt cu zaharul, cu un mixer, timp de 5 minute. Adauga ouale, pe rand. Incorporeaza faina alba amestecata cu praful de copt, faina de migdale si mirodeniile.
Adauga laptele batut si incorporeaza-l.Toarna aluatul peste perele din tava.
Coace timp de 1 ora si 20 minute. Daca prajitura da semne ca se rumeneste prea repede, acopera-o cu folie de aluminiu.
Scoate tava din cuptor si lasa-o sa se racoreasca putin. Intoarce prajitura dintr-o miscare pe o farfurie.
Serveste cu smantana dulce.
Sursa: http://foodstory.stirileprotv.ro