Prajitura intoarsa cu pere si migdale

tarta-cu-pere-si-migdale_size1Ingrediente
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 si 1/2 lingurita praf de copt
  • 250g faina 
  • 3 oua
  • 300g zahar tos
  • 4 pere curatate si taiate in felii de 2cm
  • 270g unt moale
  • 180g zahar brun
  • 80g faina de migdale
  • 250ml lapte batut
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C .

Unge si tapeteaza cu hartie de copt baza unei tavi cu diametrul 26cm. Presara zaharul brun in ea.

Topeste 100g unt si toarna-l peste zahar. Aseaza feliile de pere.

Bate restul de unt cu zaharul, cu un mixer, timp de 5 minute. Adauga ouale, pe rand. Incorporeaza faina alba amestecata cu praful de copt, faina de migdale si mirodeniile.

Adauga laptele batut si incorporeaza-l.Toarna aluatul peste perele din tava.

Coace timp de 1 ora si 20 minute. Daca prajitura da semne ca se rumeneste prea repede, acopera-o cu folie de aluminiu.

Scoate tava din cuptor si lasa-o sa se racoreasca putin. Intoarce prajitura dintr-o miscare pe o farfurie.

Serveste cu smantana dulce.

Sursa: http://foodstory.stirileprotv.ro

Adauga un comentariu

*