Infuzii din plante care alungă răceala și gripa

infuziePrepararea unor ceaiuri medicinale reprezintă un mod la îndemână de tratare a bolilor de sezon și o cale foarte bună de a te hidrata și a elimina toxinele, vindecându-te într-un timp mai scurt.

Busuioc și cimbrișor

Tusea se numără printre manifestările sâcâitoare ale răcelii care poate fi combătută nu doar prin siropuri cu efect antitusiv, ci și prin ceaiuri medicinale din busuioc sau cimbrișor. Peste o linguriță de busuioc uscat și mărunțit și o jumătate de linguriță de cimbrișor pui o cană cu apă clocotită. Strecori infuzia după un sfert de oră și o bei după ce s-a mai răcit puțin. Trei căni de ceai de acest fel pe zi te ajută nu doar să reduci frecvența crizelor de tuse, ci și să te hidratezi foarte bine, un aspect esențial pentru vindecarea într-un timp mai scurt.

Tei

Când ești răcit, durerea în gât și cea de sinusuri devin uneori greu de suportat. 3 căni de ceai de tei pe zi combat infecțiile simple de la nivelul nasului și gâtului. Ai nevoie de o lingură de plantă pe care o lași la infuzat în 250 ml de apă fiartă. După un sfert de oră, îl strecori, apoi îl lași la răcorit înainte de a pune o linguriță de miere.

Ghimbir

Bacteriile și virusurile sunt combătute mai ușor cu rădăcină de ghimbir. E nevoie să tai o felie subțirică, să o mărunțești și s-o adaugi într-o cană cu apă fierbinte. Strecori ceaiul după 5 minute, dacă nu ești obișnuit să-l bei prea iute.

Levănțică

Când te lupți cu simptomele răcelii sau gripei, ai nevoie și de mai multă odihnă decât de obicei. Levănțica alungă stările de nervozitate, grijile, insomnia și are proprietăți antiseptice. Înainte de ora obișnuită de culcare, bea o cană de infuzie de levănțică. Vei adormi mai repede, iar somnul îți va fi mai odihnitor.

Urzică

Infuzia de urzică este un alt remediu excelent în bolile de sezon. Îți stimulează corpul să elimine mai ușor toxinele acumulate prin intermediul transpirației. De asemenea, crește capacitatea de apărare a organismului, prevenind revenirea bolii pe viitor. Pentru a-i da infuziei un gust mai bun, adaugă scorțișoară, care are și efecte antibacterian.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*