- 225g crema de branza moale
- 110g unt la temperatura camerei
- 180ml apa calda
- 2 linguri coaja portocala
- 85g miere
- 260g melasa
- 2 oua, 140g zahar
- 180ml ulei
- 1/2 lingurita sare
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita cuisoare macinate
- 1 lingurita scortisoara
- 2 lingurite ghimbir pudra
- 220g faina
- 260g zahar pudra cernut
Incinge cuptorul al 180C, unge o tava patrata (20x20cm) si tapeteaza-o cu hartie de copt. ( Se poate folosi si o tava rotunda de 23-24cm)
Amesteca faina cu mirodeniile, bicarbonatul si sarea. Bate cu mixerul ouale cu uleiul si zaharul. Adauga melasa, mierea si coaja de portocale, apoi incorporeaza ingredientele uscate. Ultima adaugata este apa calda.
Toarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura 35-45 minute, pana cand trece de testul scobitorii.
Intre timp, mixeaza intr-un bol crema de branza cu untul moale si zaharul pudra. Poti adauga si 2 lingurite extract de vanilie sau semintele de la jumatate de pastaie de vanilie.
Cand prajitura s-a copt lasa-o sa se raceasca in tava timp de 20 de minute, apoi complet, asezata pe un gratar.
Intinde crema de branza pe suprafata ei si decoreaza cu seminte de rodie.