Tort cu cremă de ricotta, lămâie, rozmarin şi migdale

 

tort-ricottaIngrediente
  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • 120 g unt moale
  • 1 lingură de pudră de vanilie
  • 2 lămâi (pentru coajă)
  • 600 g făină
  • 300 g brânză ricotta
  • 2 fire de rozmarin
  • 100 g fulgi de migdale şi zahăr pudră pentru decorare

Metoda de preparare

Se bat ouăle şi zahărul până se obţine o cremă fină. Se adaugă vanilia, coaja de lămâie şi untul şi se amestecă. Se adaugă făină puţin câte puţin, urmând apoi brânza ricotta şi frunzele de rozmarin, până când se obţine un aluat neted.

Se pune aluatul într-un vas termorezistent şi se coace până când compoziţia are o textură aurie-maro, la funcţia abur + căldură, temperatură de 180 de grade, timp de 35-45 minute.

Se decorează cu zahăr pudră, fulgi de migdale şi crenguţe de rozmarin.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*