După un efort fizic intens, pentru a nu face febră musculară ceva dulce este foarte util, însă pentru a nu pune la loc kilogramele pierdute în timpul mișcării, este indicat să consumi anumite fructe care să îți susțină glicemia în parametri optimi.
Mișcarea este vitală bunei funcționări a organismului, iar alimentația este o completare, fără de care nu poți să obții și să menții un corp frumos și sănătos.
Știai că…
…atleții după o cursă mănâncă cireșe ca să reducă febra musculara de a doua zi și să grăbească recuperarea?
…febra musculară de a doua zi după antrenament nu este din cauza acidului lactic ce produce arsuri și dureri de mușchi în timpul efortului, ci este din cauza inflamării musculare?
…45 de cireșe pe zi adăugate atât la dieta femeilor cât și a bărbaților reduce nivelul de inflamație din organism?
…consumate atât înainte cât și după antrenamente, căpșunile, cireșele și fructele de pădure reduc febra musculară datorită conținutului lor ridicat de flavonoizi?
…poti păstra fructele congelate și astfel să le poți cosuma și în extrasezon?
Ce este acidul lactic?
Această substanță incoloră este produsă de aproape toate țesuturile organismului uman pentru a-i asigura în acest fel buna funcționare. Acidul lactic circulă prin sistemul sangvin în orice moment dar în cantități reduse.
Este produs mai ales de mușchi, pentru a obține astfel necesarul de energie prin metabolizarea glucozei în absența oxigenului. Acest proces este denumit respirație anaerobă (în lipsa oxigenului). Acidul lactic crește în timpul exercițiilor istovitoare cu greutăți, iar în cazul în care cantitatea din mușchi este foarte mare se produce oboseala dar și crampele musculare.
Sursa: http://www.clicksanatate.ro