Ţi-e poftă de ceva bun? Eşti o iubitoare de cafea şi nu concepi să îţi începi ziua fără acest lichid energizant?
Atunci îţi propunem o reţetă care îmbină dragostea pentru cafea cu cea pentru deserturi pe gustul tău: negresă aromată cu espresso.
Este un desert cu care îţi vei răsfăţa din plin papilele gustative, alături de o carte bună şi o ceaşcă de cafea aburindă, dar şi un dulce pe care îl poţi scoate „din joben” de fiecare dată când aştepţi musafiri şi nu ştii cu ce să îi serveşti.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi modul de preparare pentru această negresă delicioasă, cremoasă şi elegantă cu espresso!
Ingrediente:
O jumătate de pachet de unt nesărat
O jumătate de cană de făină tip 550
Un sfert de cană de cacao
1 linguriţă de sare fină
O jumătate de linguriţă de praf de copt
100 grame de ciocolată amară, mărunţită
1 cană de zahăr tos
O jumătate de cană de zahăr brun
3 ouă mari
2 linguri de espresso sau de cafea tare, la temperatura camerei
1 linguriţă de esenţă de vanilie
50 grame de ciocolată dulce-amăruie, mărunţită
16 boabe de cafea (pentru decor)
Mod de preparare:
1. Încălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Vă recomandăm să folosiţi o tavă de 20 cm, pătrată, pe care să o ungeţi cu unt. Aşezaţi deasupra 2 straturi de hârtie pentru copt, adăugând unt între şi deasupra acestora.
3. Într-un bol de dimensiune medie, amestecaţi făină, cacaua, sarea şi praful de copt.
4. Amestecaţi untul şi ciocolata amară într-un vas încăpător, care să poată fi folosit în cuptorul cu microunde. Introduceţi compoziţia în cuptorul cu microunde şi încălziţi-o la putere maximă, în intervale de 30 de secunde, între care amestecaţi. Când toată compoziţia s-a topit, scoateţi-o şi lăsaţi-o să se răcească.
5. Într-un alt bol, bateţi cele 3 ouă cu cele două tipuri de zahăr, espresso şi esenţa de vanilie până se omogenizează.
6. Adăugaţi compoziţia din făină, sare, cacao şi praf de copt şi amestecaţi. Apoi adăugaţi ciocolata dulce-amăruie şi amestecaţi din nou.
7. Întindeţi amestecul obţinut în tava pregătită cu unt şi hârtie de copt şi coaceţi timp de 30-40 minute.
Lăsaţi tavă să se răcească. Desprindeţi prăjitura din tavă şi aşezaţi-o pe un tocător. Tăiaţi-o în 16 pătrăţele şi decoraţi-le cu câte o boabă de cafea.
Sursa: www.csid.ro