Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci

Ingrediente

    • 5-6 piersici mai tari
    • o mână de miez de nucă tăiată grosier
    • 2 linguri de zahăr
    • 1 lingură de miere
    • înghețată de vanilie

Mod de preparare

Piersicile tăiat în sferturi, pus în tigaia-grătar încinsă și întorse pe toate părțile până se pătrund și au deven destul de moi (le putem încerca cu o scobitoare: dacă intră ușor prin bucata de piersică sunt gata).
Piersicile le scotem pe o farfurie și le acoperm cu folie de aluminiu (procesul de coacere continuă și după ce le luat de pe foc și se pătrund mai bine).
Pentru siropul de caramel,  topim zahărul într-o crăticioară până se caramelizat, adăugam miezul de nucă, mierea, un pic de apă și le lăsam să fiarbă câteva secunde. Apoi le punem să se răcorescă.
În boluri punem câte 2 bucăți de piersici și înghețată de vanilie, iar peste acestea turnam siropul călduț de caramel cu nuci.
Un desert delicios și perfect pentru o seară de vară!
Sursa: www.gustos.ro

Adauga un comentariu

*