Va fi greu să vă abţineţi să nu gustaţi din pere în timp ce le pregătiţi, având în vedere miresmele de vin roşu, scorţişoară şi vanilie care vă vor inunda bucătăria.
Perele coapte sunt foarte sensibile la atingere, aşa că trebuie atinse delicat şi luate una câte una. Dacă sunteţi prea dur atunci când le atingeţi, atunci urmele de presare se vor transforma în pete maronii.
Iată cum se prepară un desert fabulos: pere fierte în vin cu cremă de vanilie şi miere!
Ingrediente:
- 500 ml vin roşu sec
- 20 ml apă rece
- 200 g zahăr brun
- 2 bucăţi de scorţişoară
- 1 păstaie de vanilie
- 4 pere decojite
Pentru crema de vanilie:
- 20 ml smântână lichidă (40% grăsime)
- 2,5 g de seminţe de vanilie
- miere
Mod de preparare:
1. Se amestecă vinul, apa, zahărul, scorţişoara şi păstaia de vanilie într-o cratiţă medie, la temperatură medie, timp de 2 minute sau până când se dizolvă zahărul. Se adaugă perele şi se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul la cel mai mic nivel şi se lasă la fiert perele, întorcându-le ocazional, timp de 40 de minute sau până când perele sunt fragede.
2. Se amestecă smântâna lichidă cu seminţele de vanilie la blender.
3. Perele se pun pe o farfurie împreună cu crema de vanilie. Cerneţi puţină miere peste cremă, înainte de servire.
Sursa: www.csid.ro